Kdz.Ereğli'de yapılan referandum sonrasında 3 ayrı köy, Ereğli Belediyesi'ne katılmak için "evet" dedi.

Ereğli Belediyesinin yaklaşık on gündür devam ettirdiği referandum çalışmaları sonucunda Hamzafakıhlı, Bölücek ve Ören köylerinden evet oyu çıkmasını sağladı.

Hamzafakıhlı, Bölücek, Ören köylerinden evet oyu çıkması ile Ereğli Belediyesi'nin mahalle sayısı 29'a, ilçedeki köy sayısı da 90'a düştü. İlçenin merkez nüfusu da 105 bini buldu.

Soğanlı ile Pınarcık köylerinin de belediye sınırları içerisine dahil olmak için talepte bulunmaya hazırlandığı öğrenildi. Bu iki köyün de Ereğli Belediyesi sınırlarına dahil olması durumunda ilçenin nüfusu Zonguldak merkez nüfusunu geçmiş olacak.

Bölücek Köyü Kalkındırma Derneği Başkanı Adem Akyüz ve Hamzafakıllı köyü muhtarı Mecit Demircan, köylerinin mahalle olarak Ereğli Belediyesi'ne katılmasıyla alt yapıdan çevre düzenlemesine kadar birçok konuda daha fazla hizmet alabileceklerini ifade ettiler. Hamzafakıhlı köyü muhtarı Mecit Demircan da belediyeye katılma fikrinin köy halkından çıktığını söyledi. Demircan, belediyeye katılmalarının hizmet açısından daha yararlı olacağını ifade etti.