İsrail’in Gazze'ye saldırılarında ölen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı, düzenlenen yürüyüşün ardından kent meydanında protesto edildi, ‘Filistin’de katliama dur demek için canlı kalkan oluyoruz’ imza kampanyası başlatıldı.

 

Kdz.Ereğli’de İsrail’in Gazze’ye saldırısına tepki gösterildi. İkindi namazının ardından Ali Molla Camisi avlusunda toplanan kalabalık grup hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı, dua etti.

Ellerindeki dövizlerin yanı sıra, “Allah sizinle ümmet sizinle”, "Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık", "Üzülme, gevşeme, Allah bizimle", "katil İsrail Filistin'den defol" şeklinde slogan atarak Devrim Bulvarına yürüyen grup, İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. 

ÜMİD Platformu adına açıklama yapan Abdul Vahap Deniz, Filistin'de karadan, denizden ve havadan yapılan saldırılarda, yüzlerce Müslüman'ın şehit edildiğini ve yaralandığını belirterek şunları söyledi:

“Siyonist İsrail Ramazan ayının ilk günlerinden itibaren Gazze’ye saldırmaya, mazlum Filistin halkını katletmeye devam ediyor. İşgalci Siyonist çetenin Gazze’ye yönelik saldırılarında şimdiye kadar 300 civarında kardeşimizin hayatını kaybettiği yüzlerce kardeşimizin de yaralandığı ve Siyonist rejimin saldırılarını genişleterek ölüm yağdırmaya devam ettiği Filistinli yetkililerce bildirilmektedir. Özellikle son 4 gündür Gazze’ye yoğun hava saldırısı düzenleyen işgal ordusunun 30 bin yedek askerini göreve çağırması ve dün gece itibariyle karadan da saldırıya geçmesi Siyonist barbarlığın yeni katliamlara imza atacağını gösteriyor. Siyonist çete üç Yahudi işgalcinin ölümünü bahane ederek Hamas başta olmak üzere Filistinli direniş gruplarını, Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze halkını topluca cezalandırmaya ve yok etmeye çalışmaktadır. Filistin halkı, Siyonist teröre ve işgale karşı direnişi seçtiği, bu kararlılığından ödün vermediği ve böylece mazlum halklar için cesaret ve umudun simgesi haline geldiği için egemen güçler tarafından cezalandırılmaktadır. Yeryüzünün en büyük cezaevi haline getirilen bu mübarek beldenin izzetli halkı Siyonist teröre teslim olmadığı için tüm dünyanın gözü önünde yıllardır yokluğa, işkencelere ve katliamlara maruz kalmaktadır. Siyonist barbarlar bilinçli olarak çocukları ve bebekleri öldürüyor, firavundan öğrendikleri bu vahşeti yıllardır Müslümanlara uyguluyorlar. Çünkü biliyorlar ki bu çocuklar büyüdüğünde Allah’ın izniyle her biri Siyonistlerin karşısına yiğit bir Hamas savaşçısı olarak çıkacaktır. Bugün artık devletler arası diploması çökmüştür, hakların diplomasisine ihtiyaç hasıl olmuştur. Bizler, Ereğli, İstanbul, Ankara, Humus, Gazze, Kudüs, Kahire, Bağdat ile Şam arasında bir fark görmüyoruz. Suriyeli ve Mısırlı çocukların mazlumiyeti ile Gazzeli çocukların mazlumiyeti aynı değerdedir. Zalimler pek yakında nasıl bir inkılapla devrileceğini elbette bileceklerdir. Akçak Siyonistler akıttıkları kanda pek yakında boğulacaklardır”

Duanın ardından açılan ‘Filistin’de katliama dur demek için canlı kalkan oluyoruz’ imza kampanyası başlatıldı.

Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)