Karadeniz Ereğli ile İtalyan’ın Monfalcone kenti arasındaki kardeş kent protokolü çerçevesinde proje çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal’ ı ziyaret eden Yerel Demokrasi Ajansı Yetkilisi Diego Santaliana ve Bölgesel Kalkınma Örgütü Başkanı Roberto Frandolic, kentler arasında işbirliğinin önemine dikkat çekti.

 

Kentler arasında proje ve ortaklıklar kapsamında ön görülen işbirliği çerçevesinde kısa adı ALDA olan Yerel Demokrasi Ajansı Yetkilisi Diego Santaliana ve kısa adı URES olan ve İtalya’da yerleşik Slovenya Bölgesel Kalkınma Örgütünün Başkanlık görevini yürüten Roberto Frandolic, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal’ı ziyaret ettiği bildirildi.

 

URES KARADENİZ EREĞLİ’DE ORTAK ARIYOR

Konuya ilişkin Ereğli Belediyesi Basın Bürosundan gönderilen açıklama şu şekilde: Bölgesel Kalkınma Örgütü Başkanı Roberto Frandolic, ziyarette yaptığı konuşmada İtalya’nın Monfelcone kentinin yanısıra Trieste, Gorizia kentlerinde kurulu olan ve 600’e yakın girişimci üyesi ile 2 bankası bulunan URES’in, Ereğli’de ortak aradığını söyledi. Frandolic, “Bölgenizde bulunan Erdemir, TTK, Tersaneler ve OSB’nin varlığı, bu noktalardaki projeler noktasında işbirliğini daha da önemli kılmaktadır” dedi.                  

 

İKİ KENT ARASINDA BENZER ÖZELLİKLER VAR

Yerel Demokrasi Ajansı Yetkilisi Diego Santaliana ise, iki kent arasında benzer özelliklerin varlığı nedeniyle, Türkiye genelinde proje çalışması yaptıkları 10 kentten biri olan Karadeniz Ereğli ve dolayısı ile Kdz.Ereğli Belediyesini önemsediklerini belirterek, ‘Kentler arası işbirliği adına verimli çalışmalar yapacağımıza inanıyorum’ dedi.                                                                                          

 

UYSAL: KENTLER ARASI İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ

Belediye Başkanı Uysal ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kardeş kent projesi protokolü çerçevesinde hedeflenen işbirliğinin iki kent ve halkları arasında kültürel ekonomik ve sosyal anlamda önemli olanaklara imkân sağlayacağına inandığını söyledi. İki konuğuna ziyaretin anısına çeşitli hediyeler veren Uysal, ‘Umuyorum ki bu kent protokolü ve hedeflenen projeler, şerhimiz adına önemli gelişmeleri beraberinde getirecek’ dedi”

 

(Haber Merkezi)