Devrim Bulvarında Suriye’deki zulme ilişkin fotoğrafların sergilenmesinin ardından Özgür-Der Ereğli Şubesi Sözcüsü Halil İbrahim Şen, 4 Yıl önce Suriye halkı ve gençliğinin taleplerinin zalimce bastırıldığını, bu süreçte vahşi kıyımlarla insanların katledildiğini söyledi.

Müslümanların yaşadıkları acılar karşısında dünyanın umursamaz davrandığını belirten Şen şunları söyledi:

“IŞİD’e karşı koalisyon adıyla sergilenenler ise bu olguyu çok daha aşikar hale getirdi. Emperyalizm, tuğyan içerisindeki kimliğini, kirli yüzünü, doğasındaki küfrü bir kez daha ortaya koymaktaydı. Suriye halkı ise bütün bu umarsızlıklar, katliam, tecavüz, zorluk, imkansızlık ve yalnızlıklara rağmen direnişten vazgeçmedi, zalim rejime asla taviz vermedi. Şartların olumsuzluğunu öne sürenlere inat, onursuz bir uzlaşmaya asla yanaşmadı. Suriye devrimini komplo teorileriyle karalamaya çalışıp, emperyal hesapların devrede olduğu iddiasıyla Suriye rejimine dolaylı ya da direkt destek sunanlar, ortaya dökülen tüm çıplak gerçekliklere rağmen tavırlarında hiçbir değişiklik göstermediler. 300 bine yakın insanın katli, binlerce masum çocuğun beton rengine bürünmüş fotoğrafları, Ebu Gureyblere rahmet okuturcasına binlerce Müslüman kadına yönelik sistematik işkence ve tecavüz onları ikna etmeye yetmedi. İddialarından bir adım geri atmadılar, sarfettikleri sözlerden bugüne dek hiçbir utanç belirtisi göstermediler”

Suriye halkının üzerine bombalar yağdıran uçakların koalisyona mı işbirlikçilere mi ait olduğunun ayırt etmenin mümkün olmadığını kaydeden Şen sözlerini şu cümlelerle tamamladı.

“Tüm bu katliam ve ihanet şebekelerinin zulümlerine rağmen Suriye direnişi 5. yılına girmiş bulunmakta. Bu, Batı’ya, Rusya, Çin, İran ve ABD’nin danışıklı döğüş politikalarına rağmen tam 4 yıldır kesintisiz direniş anlamına gelmektedir”

Kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

(Haber:
 Mustafa Kemal Bektaş)