Kdz.Ereğli Belediyesi ile Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri işbirliği ile hazırlanan MinyaEreğli sergisi Atatürk Kültür Merkezi’nde halkın ziyaretine açıldı.

 

Kdz.Ereğli Belediyesi ile Ereğli Eğitim Fakültesi sosyal sorumluluk projesi kapsamında MinyaEreğli isimli sergi açılışı gerçekleştirdi. Ereğli Eğitim Fakültesi Okul öncesi öğretmenlik 3. Sınıf ile Sınıf öğretmenliği 4. Sınıf öğrencileri, Ereğli Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen Ereğli’nin mimarisinin ele alındığı ‘MinyaEreğli’ Sergisi, Atatürk Kültür Merkezi Osman Zeki Oral Sergi Salonunda ziyarete açıldı. Serginin açılmasında emeği geçen Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Tamer Özsoy, yaptığı konuşmada; “MinyaEreğli Projemizde, Cehennemağzı Mağaraları, Halil Paşa Konağı, Kdz.Ereğli Müzesi, Kale, Piyale Paşa Konağı, Göztepe, Heracles Sarayı ve çevresi, Sur ve Antik duvarlar, Balıköy Su kemerleri, Halil Paşa Camisi, Orta Cami (Orhan Camii-Hagia Sophia Kilisesi), Bozhane Hamamı, Tarihi Konutlar, Gazi Alemdar Müze Gemisi, Uzun Mehmet Anıtı, Sevgi, Barış, Dostluk Köprüsü, Heraklea (Herkül Heykeli), Atatürk Anıtı, Ereğli Eğitim Fakültesinin Minyatür Maketleri yer almaktadır” dedi.

 

TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİ

Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ali Azar’da yaptığı konuşmasında; “Fakültemizin öğretmen adaylarının el emeği göz nuruyla ortaya koydukları Ereğli’nin Minyamimarı resim sergisine katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Fakültemiz akademik öğretim çalışmalarının yanında bulunduğu bölgenin sosyal kültürel yapısına katkı sağlamak amacıyla kuruluşundan bu yana çok çeşitli etkinlikler ve projeler ortaya koymaktadır. Bu projeler bir yandan fakülte öğretmen adaylarımızın yaratıcılıklarını, girişimlerini ortaya koyarken bir yandan da Ereğli halkının bizlere olan güvenini, desteklerini de yansıtmaktadır. Fakültemizde Toplumsal Sorumluluk Projeleri adı altında çeşitli projeler ortaya koyarız, bugün gerçekleştirdiğimiz MinyaEreğli’de bunlardan biridir. Bu projeye katkılarından dolayı Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve tüm ilgili birimlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

KAMPÜS ALANI

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, açılış öncesi yaptığı konuşmada yeni dönemde 2 önemli projenin gerçekleşmesi için çalıştıklarını belirterek; “Toplumsal Sorumluluk Projelerine biz belediye olarak desteklerimizi esirgemedik ve öğretmen adaylarımızın ve fakültemizin yanında olduk. Ereğli’de Eğitim ve Denizcilik Fakültesinin olması bizi onurlandırıyor. Okuluyla, öğretmeniyle, öğretim elemanı, dekanıyla, öğrencileriyle gerçekten Ereğli’mizi şenlendiriyor. Son olarak Fakültemizin önünde peyzaj çalışması yapıyoruz. Bir başka çalışmam daha var. Erdemir’den 15 dönüm bir arsa aldım, Anadolu lisesinin yanında. Orayı Kredi Yurtlar Kurumu’na teslim edeceğiz ve kız-erkek öğrenci yurtları yaptıracağız. Önümüzdeki dönem en önemli projelerimizden biri bu. Bundan önceki Rektörümüz Bektaş Hoca ile birlikte tespit ettiğimiz Osmantepe’de 300 bin metrekare bir alanı, altyapısını hazırladık, hali hazır paftalarını yaptık, zemin etütlerini de yaptık, orayı da üniversite kampüs alanı olarak İmar Planına işlemiş bulunacağız. Ereğli’de bu öğrenci hareketini daha yukarılara getirmek için elimizden geleni yapıyoruz.  Bugün açılışını yaptığımız MinyaEreğli projesinde emeği geçenlere ben ve meclis üyesi adayları arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Posbıyık ve Dekan Azar, açılış kurdelesini keserek MinyaEregli sergisini katılımcılarla birlikte inceledi.