Kdz.Ereğli’de Uluslararası Tiyatro Enstitüsü’nün aldığı kararla 1961 yılından bu yana Dünya Tiyatrolar Günü olarak kutlanan 27 Mart’ta çocukların yüzlerini güldürüldü. Kdz.Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün misafir ettiği ve destek sağladığı Sadri Alışık Çocuk Tiyatrosu, Kırt Kırt ile Cırt Cırt adlı tek perdelik çocuk oyunu ile gönülleri kazandı. 3 seans olarak yöre çocuklarıyla buluşan çocuk oyununda, Atatürk Kültür Merkezi Sinema Salonu her seansta tamamen doldu.

 

ÇOLPAN İLHAN TEŞEKKÜR ETTİ

Tiyatro gösterilerinin bitiminde sonra Sadri Alışık Tiyatro Müdürü Tülay Özkan’ı telefonla arayan Sadri Alışık’ın hayat arkadaşı ünlü sinema sanatçısı Çolpan İlhan, "Sadri Alışık Sanat Merkezi adına başta Karadeniz Ereğli Belediyesine ve oyunu büyük bir ilgi ile izleyen minik yavrulara, ailelerine teşekkür ediyorum" dedi.

Karadeniz Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından misafir edilen Sadri Alışık Çocuk Tiyatrosu oyuncuları için aynı günün akşamı da bir yemek tertiplendi. Müdürlük personelinin de hazır bulunduğu yemekte sanatçılara Karadeniz Ereğli ile ilgili bilgiler verildi ve kent için Uluslararası Sevgi Barış ve Dostluk Festivali’nin taşıdığı önem vurgulandı. Karadeniz Ereğli’ye hayran kaldıklarını ifade eden tiyatro sanatçıları bu yılki festivalde Karadeniz Ereğli’de bulunmayı gönülden istediklerini ifade ettiler.