Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, düzenlediği basın toplantısında ilçeye İstanbul'dan bin 300 vatandaşın geldiğini söyledi bu kişilerin evlerinden kesinlikle dışarı çıkmamalarını istedi.

Bu kişilerin komşularını da uyaran ve çıkmaları durumunda yetkililere ihbar etmelerini isteyen Çorumluoğlu, ellerinde bulunan Cumartesi Pazarı görüntülerinde belli bir saatte boşluk belli bir saatte de yoğunluk olduğunun tespit edildiğini hatırlattı.

İşte Çorumluoğlu'nun konuşması şu şekilde:

"Çıkmayın dedik, vatandaşı tutamadık. Bin 300 kişi İstanbul'dan Ereğli'ye gelmiş. Bin 300 tane burada sosyal risk benim için. Bin 300 tane pimi çekilmiş bomba. Ama senin mahallende ama benim mahallemde. Çıkmasınlar evlerinden. Konu komşusu bunları çıkartmasın. Her mahalleye bir polis dikemiyoruz. Bu vatandaşlarımızın tamamını her gün evinde kontrol ediyoruz. Vatandaş bizden şikayet ediyor, biz senin sağlığın için bunu yapıyoruz. Gelmesin şehre arabayla. Parkları yasakladık niye şehre ulaşım zorlaşsın diye. Cumartesi pazarının görüntüleri var belli saatte boştu belli saatte yoğunluk vardı. Ne oldu, kapandı. Pazarcılar Odası Başkanı ile görüştüm, seyyar satıcı sayısını arttırın dedik"

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)