Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi (KEAL) Mezunları, 2 yıl sonra karnaval tadında bir etkinlikte bir araya geldi.

*

Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘KEAL Mezunlar Günü’ etkinliği gerçekleştirildi.

Pandemi nedeniyle iki yıldır gerçekleşemeyen programa; KEAL 1990 yılı mezunlarından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, Okul Yöneticileri, KEAL Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Ateş, Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayşen Marti Uzunçelebi ile emekli öğretmenler ve çok sayıda mezun katıldı.

Okul bahçesindeki buluşmayla başlayan programda mezunlar; öğretmenleri ve arkadaşları ile hasret giderdi, anılarını tazeledi.

Daha sonra Spor Salonu’nda devam eden program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Mezunlar Derneği’nin tanıtım videosu izlendi.

KEAL Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayşen Marti Uzunçelebi açılış konuşmasında iki yıl aradan sonra yeniden bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını söylerken, 17 yıl önce kurulan derneğin bugüne kadarki çalışmalarından söz etti. KEAL Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Ateş ise yaptığı konuşmada Mezunlar Derneği ile ortak çalıştıklarını ve KEAL kültürünü yaşatmak ve aidiyet duygusunu arttırmak amacıyla okul bünyesinde çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.

ALTIN, “KEAL AİLESİ KAVRAMINI OKULUMUZDA YAŞIYORUZ”

Okul Müdürü Selçuk Altın ise KEAL’in köklü bir kültüre sahip olduğunu ve mezunları ile arasında her zaman bir bağ olduğunu ifade ederek, “KEAL ailesi kavramını gerçekten biz okulumuzda yaşıyoruz. Okul Aile Birliğimiz, Vakıf yönetimimiz, Mezunlar Derneğimiz her zaman bizim yanımızda ve mezunlarımız da bize bu duyguyu yaşatıyor. Yaptıkları çalışmalardan dolayı tüm sosyal paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız.”dedi.

Programda KEAL’in ilk mezunlarını verdiği 1982 yılı mezunu Ayhan Kalyoncu ile KEAL’de 33 yıl gibi uzun bir süre öğretmen ve müdür olarak görev yapan Suat Yazıcı da söz alarak duygularını ve okuldaki anılarını paylaştılar.

BAŞSARIOĞLU, ANILDI

Konuşmaların ardından Aralık ayında trafik kazasında hayatını kaybeden KEAL 1997 yılı mezunu ve Mezunlar Derneği Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Kutsi Başsarıoğlu anısına hazırlanan video izlendi ve özlemle yad edildi. Program; bu yıl 3 ayrı dönemi kapsayan 40’ıncı, 35’inci, 30’uncu, 25’inci, 20’nci ve 15’inci dönem mezunlara anı plaketi ve madalyalarının takdimi ile devam etti.

Mezunlar günü buluşmasının gündüz etkinlikleri kış bahçesinde sunulan ikramlar ve geçmiş dönem mezunlarının gerçekleştirdiği müzik dinletisi ile son buldu.

KEAL Mezunlar Günü programı akşam ise Büyük Ereğli Anadolu Otel’de gerçekleşen Gala Yemeği ve eğlence ile devam etti. Yıllar sonra bir araya gelen mezunlar ve öğretmenler hep birlikte coşkuyla eğlenirken unutulmaz bir gece yaşadılar.

Ayrıca Gala Yemeğinde geçmiş yıllarda büyük takdir ve beğeni toplayan KEAL Boru Trampet takımına ait bir parça da açık arttırma satışa çıkartılarak KEAL Mezunlarının duyarlılığı ve katkılarıyla çok sayıda öğrenciye eğitim bursu imkanı sağlandı.