Zonguldak Bilim Sanat Merkezi, ilköğretim öğrencilerini yemek kültürü konusundaki yaptıkları çalışmalar kapsamında kebap kültürünü uygulamalı olarak öğretti. 67 Karaelmas Kebap Salonu’nda yapılan kebap kültürü çalışmasına yaklaşık 21 öğrenci ve velileri katıldı. Zonguldak Bilim Sanat Merkezi Eğitmeni Mustafa Akyel, üstün ve özel yetenekli öğrencilere eğitim verdiklerini hatırlatarak, çalışma ile ilgili şu bilgileri verdi; “Sosyal Bilgiler Dersi kapsamında, aynı zamanda öğrencilerin sosyal ve psikolojik gelişmeleri açısından, Türk kültürünün bir öğesi olan göçebe yaşamın bir geleneği yemek kültürü konusunda bir çalışma yapıyoruz. Bunu göçebe yaşamdan gelen pastırma, sucuk, konserve yapımına kadar kebap kültürünün de bir gelişmesi olan, tarihte bir yeri olan kebap kültürü konusunda öğrencilerimizi hem nasıl yapıldığıyla ilgili, hem de kebabın tarihçesiyle, hem de uygulamalı olarak tadıyla beraber kebap salonuna getirdik.
Bu çalışmayla ilgili velileri de çağır-dık. Veliler de bu durumdan son derece memnun oldular. İnşallah çocukların zihin sağlığı ve psikolojik sosyal gelişimleri açışından da faydalı olur.”