Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından İnönü Parkı'na yaptırılan 12 ayrı odası bulunan Kedi Beslenme Ünitesi düzenlenen tören ile açıldı.

İlkini 4 Ekim 2011 tarihinde sahil bandında açılan kedi beslenme ünitesinin ikincisini de hayvan severlerden gelen yoğun istek üzerine hazırlatarak İnönü Parkında bulunan alana koyduklarını belirten Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, sokak hayvanlarının rehabilitasyonu ve doğal yaşama adaptasyonu konularında son dönemlerde önemli çalışmalara imza atan Kdz.Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünün sahil bandında polis evine yakın bir noktada kedi beslenme ünitesi kurarak kedileri doğal koşullarda beslenme ve barınma ihtiyaçlarının karşılayabilmesine olanak tanıdığını söyledi.

VETERİNER İŞLERİNE TEŞEKKÜR

Posbıyık yaptığı konuşmasında, İlkinden daha büyük olan ve içinde 12 ayrı oda bulunan bu yeni beslenme ünitesinin her bir odasında kedilerin barınmalarına olanak sağlayan minderler, pisleme, yemek ve su kapları ile kedi oyun alanları bulunuyor. Geçtiğimiz haziran ayında yine sahil bandının farklı noktalarında 3 ayrı yere sahipli evcil hayvanlar için pet atık üniteleri yerleştiren, temmuz ayında da kedi, köpek ve kuşlar için yine sahil bandındaki 5 ayrı yere su kapları koyarak hayvanların en temel ihtiyacını karşılanmasını sağlayan Veteriner İşleri Müdürlüğümüz, ikinci kendi besleme ünitesi ile de hayvan severlerin takdirini kazanmıştır. Burada barınacak sokak kedileri için hergün belediye görevlilerince hayvanların mama tabakları doldurulacak kedilerin su ihtiyaçları karşılanacak ve ünitenin temizliği yapılacak. Sahil bandında bulunan kedi evine sığınan sokak kedilerinin, bazı kendini bilmezler tarafından ünite içine sıkıştırılarak taşlandığını ve onlara eziyet edildiğini duyuyoruz ve bundan dolayı da çok üzülüyoruz. Bizim istediğimiz bu hayvanlara aynı toprağın ortakları olarak bakıp onları korumak ve doğal ortamlarında yaşamlarına destek vermektir dedi.

Açılışa katılan Gönülden Hayvan Severler Derneği Yöneticileri de Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a desteklerinden ötürü teşekkür plaketi verdi.