Kdz. Ereğli TSO tarafından üyelerine yönelik düzenlenen toplantıda Banka Teminat Mektubu yerine kullanılabilen ‘Kefalet Sigortası’ hakkında bilgi verildi.

Oda Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya; TSO Başkanı Arslan Keleş, Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar ve beraberindeki Genel Müdür Yardımcısı Halil Alaaddinoğlu, Kurumsal ve Bireysel Satışlar Direktörü Sibel Doğaç, Finansal Riskler Müdürü Yasemin Ezenerden, Ankara Bölge Müdürü Onur Rüzgar ve Kdz.Ereğli’deki yetkili acenteleri Sibel Kırımızı ile çok sayıda üye katıldı.

TSO Başkanı Arslan Keleş, yaptığı açılış konuşmasında; katılımcılara ve sunum yapacak sigorta şirketi yetkililerine teşekkür ederek, toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

"TEMİNAT MEKTUBU İLE AYNI İŞLEVİ GÖRÜR"

Quick Sigorta’nın Genel Müdürü Ahmet Yaşar da yaptığı sunumda ilk olarak şirket hakkında bilgilendirmede bulundu. Kefalet Sigortası uygulamasının Türkiye’de ilk kez kendileri tarafından hayata geçirildiğini belirten Yaşar, “Kefalet Sigortası, bankacılık ürünlerine alternatif finansal enstrümandır. Teminat mektubu ile aynı işlevi görmektedir. İhaleye katılımı kolaylaştırır ve lehtarın sözleşmeden kaynaklı zararını sigortalı adına karşılanmasını sağlar. Ayrıca bankada bulunan limitlerin boşalmasını sağlayarak, bankadaki  nakit limitlerin daha fazla kullanımına fırsat verir.”dedi.

Toplantının ilerleyen kısmında diğer Quick Sigorta yöneticileri de uygulamanın teknik boyutu hakkında katılımcılara bilgi verdiler.