Zonguldak Diyabet, Diyaliz ve Kronik Hastalar Derneği Başkan Yardımcısı Ayhan Kefeli, 12 Mart Dünya Böbrek Haftası'nı kutladı. Diyabet, Diyaliz ve Kronik Hastalar Derneği Başkan Yardımcısı Ayhan Kefeli, 12 Mart Dünya Haftası günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Türkiye'de 40 bin diyaliz ve 5 bin böbrek nakilli hasta olduğunu ifade eden Kefeli, şunları kaydetti:
"12 Mart Günü Dünya Böbrek Günü Haftası olarak anılır. Zonguldak Diyabet, Diyaliz ve Kronik Hastalar Derneği olarak bu önemli haftanın amacının toplumların dikkatini böbrek hastalıklarına çekmek ve bireyleri bu konuda eğitmek olduğunu ifade etmek isteriz. Ülkemizde yaklaşık 40 bin diyaliz ve 5 bin böbrek nakilli hasta olduğunu bilmekteyiz. Her yıl 7 bin yeni diyaliz hastasına karşılık 500-700 böbrek nakli yapılabilmektedir. Yine maalesef 3-4 bin böbrek hastamızda böbrek yetmezliğinden hayatını kaybetmektedir. Böbrek hastalığının tanısı kan ve idrar testiyle kolayca konulabiliyor. Toplumumuz sigarayı bırakmalı, spor yapmalı, tuz tüketimini azaltmalı ve ideal kilolarını korumalıdır. Zonguldak Diyabet, Diyaliz ve Kronik Hastalar Derneği olarak çok yakında organ bağışı ile ilgili bir organizasyon yapacağız. Herkesin bu kutsal görevi sahiplenmesi, organ bağışı konusunda da toplumumuzu duyarlı olmaya davet ediyorum. Derneğimiz olarak aylık rutin vermiş olduğumuz seminerlerimizin bu ayki konusu da diyabetten diyalize geçiş ve diyaliz hastaları ile ilgili olacaktır" dedi.
Kefeli, 26 Mart 2010 Cuma günü 14.00'te Zonguldak Belediyesi Nikah Salonu'nda Doç. Dr. Eyüp Külah tarafından seminer verileceğini de sözlerine ekledi.