19. Karadeniz Ereğli Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında ilçemize gelen Türk Tiyatrosu'nun büyük ismi Kenan Işık, yüzlerce sanatsevere keyifli ve unutulmaz bir gün yaşattı.
 
Festivalin son günü olan 8 Temmuz Pazar günü sevenleriyle Cehennemağzı Mağaraları'nda düzenlenen söyleşi ve imza gününde bir araya gelen usta tiyatro sanatçısı ve düşünür Kenan Işık, kendisini dinlemeye gelen şiir severleri mest etti.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık'ın yanı sıra Ayazma Mağarası'nı tıklım tıklım dolduran kalabalığa, mükemmel yorumuyla şiir dinleme zevki veren Kenan Işık, saat 16.00'da başlayan ve yaklaşık bir buçuk saat süren söyleşisinin ardından da Çöl isimli kitabını imzaladı.

Söyleşinin gerçekleştirildiği mağaraya Belediye Başkanı Posbıyık ile birlikte giren Kenan Işık, kendisini bekleyen yüzlerce sanatseveri görünce mutluluğunu gizleyemedi. Bugüne kadar, şiir dinletisi etkinliklerine katılmakta tereddüt geçirdiğini, başlı başına bir özellik gerektiren şiir dinlemenin ayrı bir kültür olduğunu belirten Işık; Karadeniz Ereğli'de gördüğüm bu coşku ve şiir sevdası beni çok mutlu etti. Bundan sonra katılacağım şiir dinletilerinde mutlaka Karadeniz Ereğli'yi örnek göstereceğim…, dedi.
 
Kendisi için hazırlanan otantik ortamı da çok sevdiğini söyleyen sanatçı, kendisine ayrılan süre içinde Nazım Hikmet'ten Yahya Kemal Beyatlı'ya, Rumi'den Cahit Külebi'ye kadar birçok şairden eserler seslendirdi. Söyleşinin ardından Işık'ın kitabını imzalatmak isteyen şiir severler uzun kuyruklar oluşturdu.

Kenan Işık gibi bir sanat adamını Karadeniz Ereğli'de ağırlamaktan büyük onur duyduklarını belirten Belediye Başkanı Halil Posbıyık, etkinliğe katılımlarından dolayı kendisine teşekkür ederek çiçek ve çeşitli hediyeler takdim etti. Işık, büyük bir jest yaparak, takdim edilen çiçeği kendisini hiç yorulmadan ayakta dinleyen bir hayranına verdi. Özellikle gençlerin yoğun ilgisini gören Kenan Işık, sevenleriyle hatıra fotoğrafları çektirdi.