Kdz.Ereğli Eğitim-Sen Temsilciliği, bastırılan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, hükümetin darbe girişimini bahane ederek  kendi darbesini meşrulaştırmak için, OHAL kapsamında çıkardığı KHK'lar ile hukuksuz bir şekilde ve tamamen siyasi ve idari kararlarla on binlerce kamu personelini ihraç edip açığa aldığını öne sürdüğü açıklamasında şöyle dedi:

“OHAL kapsamında daha önce çıkarılan KHK'lar ile açığa alınan, ihraç edilen kamu emekçilerine son açıklanan 677 sayılı KHK ile yenileri eklenmiştir. Sendikamızın da bileşeni olduğu, KESK'e bağlı bazı sendikalarımızın MYK üyeleri, bazı sendikalarımıza bağlı sendika başkanları 677 sayılı KHK ile mesleklerinden ihraç edilmişlerdir.

Son süreçte yaşanılanlara bakıldığında, Konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarımız açık bir saldırı ve baskı altındadır. Sendikal hak ve özgürlükler KHK'lar ile ortadan kaldırılırken, iktidarın oluşturmaya çalıştığı korku imparatorluğuna üyelerimizin biat etmeleri istenilmektedir. Ayrıca sendikal eylem ve etkinliklerimizden dolayı pişman ettirilmeye çalışılmaktayız.

Ne yaparsanız yapın, tüm baskı ve saldrılarınıza karşı KESK olarak, çalışanları sucu yada bucu diyerek suçlayan ve on binlerce insanı aileleri ile birlikte cezalandıran, hukuk tanımaz iktidar anlayışına karşı, ihraç edilen, açığa alınan arkadaşlarımızın tümü işine dönünceye kadar, mücadelemiz devam edecektir.”