Kdz.Ereğli'de kadın girişimciler tarafından kurulan Kadın Gücü Kooperatifi, kadın üreticileri bir araya getirmesinin yanı sıra istihdama da katkı sağlıyor.

Kooperatifin Yönetim Kurulu Başkanı Neriman Posbıyık, Bağlık Mahallesi'nde iki ayrı blokta oluşturulan kooperatifin, kadınların mücadelesinden güç alarak yola çıktıklarını belirtti.

Kadınlara istihdam kapısı açmayı, kadın üreticileri bir araya getirmeyi ve pazarlama yöntemlerini geliştirerek yöresel ürünleri marka haline gelmesini sağlamayı amaçladıklarını belirten Posbıyık, "Amacımız en kısa süre içinde kooperatifi kendi ayakları üzerinde duran bir yapıya kavuşturmak. Burada da ilçemizin üretken, çalışkan kadınlarına güveniyorum. Bu çatı altında kadınlar olarak güç birliği yapıyoruz. Birlikte kurduk, birlikte başaracağız." dedi.

Posbıyık, köylerde ve şehirde üretim yapan kadınları bir araya getirerek aile bütçelerine destek vermek istediklerini sözlerine ekledi.

İşte Kdz.Ereğli Kadın Gücü Kooperatifi, kadınlar tarafından hijyenik ortamda hazırlanan el emeği ürünlerini de sosyal medya hesaplarının yanı sıra irtibat telefonlarından verilen siparişlerle de alıcıya ulaştırıyor.

Ereğli'ye özgü ürünlerin de yer aldığı kooperatife gösterilen ilgi ise her geçen gün giderek artıyor.

İletişim için Kdz.Ereğli Kadın Gücü Kooperatifi'nin facebook, instagram yoluyla DM’den ve 0372 310 0667 no'lu telefon hattından ya da doğrudan satış için kooperatif binasından ulaşılabilir.

Daha pek çok farklı ürünü bulabilirsiniz.