Zonguldak Belediye Başkanı ve aynı zamanda ZONÇEP Başkanı Muharrem Akdemir yapmış olduğu açıklamasında, çöp döküm alanından elektrik enerjisi üretileceğini ifade ederek; “Buraya geliş nedenimiz gerçekten de çok önemli. Bugün ZONÇEP toplantımız vardı. Buradan elektrik enerjisi üretilmesi konusu çok önemli. Bunun ihalesini yaptığımız da çok mutlu olmuştum.

 

“AYRICA GURURLUYUM”

İlk defa Zonguldak’ta, Türkiye’nin 10’uncu sıralamasına girdik. Çöp alanından elektrik enerjisi üreteceğiz. Halkım ve başkanlarımız adına ZONÇEP’e Başkan olmaktan da ayrıca gururluyum. Bu güzel çalışmaları Zonguldak’a kazandıracağız. İhaleyi alan firmasının çalışmaları hangi aşamada olduğunu görmek için buradayız. Çalışmalar için betonları atılmış. Haziran ayına kadar çalışmaların tamamlanmasını bekliyoruz.

 

“BÜROKRASİDE SIKINTI YAŞANABİLİYOR”

Bu işlerin çabuk olmasını istiyoruz ama bazen maalesef bürokraside sıkıntılar yaşanabiliyor. İnşallah Haziran ayına kadar buradan elektrik üretimi sağlanacak. Koku, sinek, pislik olmayacak. Bu anlamda da çevre temizliği açısından da büyük avantaj. Burada çalışanlarımız ve yaşayanlar temiz bir çevre açısından da rahat edecekler. İlgili şirket %50 ihaleyi indirimli kazandı. Kazandığının yarısını ZONÇEP’e bırakacak. 32 belediye vardı. Kapanan belediye ile 25’e düştü.

 

“KULLANILABİLİR HALE GETİRİLECEK”

25 belediyemizin ekonomik olarak gücü biraz artmış olacak. Şimdiki çöp döküm alanı yavaş yavaş ömrünü tamamlıyor. Bu nedenle ikinci bir alana çöp döküm alanı uygulanacak. Girişimlerimizi yaptık. Zemin etütleri yapılacak. Bu çalışma yapıldıktan sonra 15, 20 yıllık çöp alanı kazanmış olacağız. Ayrıca hafriyat döküm alanı çalışması yapılarak, oradan da geri dönüşüm sağlamaya çalışacağız. İnşallah onu da hayata geçirdiğimiz de hafriyatların çok büyük bir bölümünü kullanabilir bir hale getireceğiz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve beraberindekiler yapılması düşünülen ikinci bir çöp döküm alanını incelediler.

 

(Haber Merkezi)