Kdz.Ereğli Motosiklet Kulübü, ilçe genelinde motosiklet kullanımının giderek artış gösterdiği, dernek üyelerinin toplumu rahatsız edecek kullanımlarda bulunmadığını bu tür sürücüleri de bünyelerinde barındırmadıklarını açıkladı.

Kulüp Başkanı Birol Bektaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, ilçe genelinde özellikle motosiklet sürücülerinin bayan olduğunu ancak bayan sürücülerin kask takmadığını gözlemlediklerini bu doğrultuda ayrımcılık yapılmamasını istedi.

Türkiye'de 4 milyona yakın motosiklet bulunduğunu, ilçe genelinde de motosiklet kullanım oranının giderek yükseklere çıktığını anlatan Bektaş, "Özellikle otomobil ehliyeti ile kullanılabilen ve zorunlu trafik sigortası gerektirmeyen 50 cc'lik motosiklet yasasından sonra bu oran daha da yükseldi" dedi.

A1 ehliyeti alma yaşının 16'ya düştüğü buna bağlı olarak da özellikle de bayan sürücülerin sayınının artış gösterdiğine değinen Bektaş, şunları söyledi:

KASKSIZ KULLANAN SÜRÜCÜLER

"Trafik polislerimizin 120 bin nüfuslu ilçede sapla samanı ayırması gerekiyor, ekiplerin öncelikli görevi sürücülerin can ve mal güvenliğini korumak olmalı cezai işlemlerinde de bunlara öncelik vermeli.  Ereğlimizde Son zamanlarda kasksız motosiklet kullanma modası başladı. Özellikle bayan sürücüleri trafik ekipleri görmezden geliyor, 20 dakikalık bir şehir turunda bir sürü kasksız motosiklet kullanan sürücüler görebilirsiniz bunların çoğu da bayan sürücü.  Bu toleransı anlamsız buluyoruz.

ÜYELERİMİZE ASLA MÜSAADE ETMİYORUZ

Bizler Kdz. Ereğli Motosiklet Kulübü olarak bünyemizdeki üyelerin asla ekipmansız yola çıkmalarına müsaade etmiyoruz. Trafik ekibi arkadaşlar üyelerimizi durduruyor kontrollerini yapıyor , ehliyet ruhsat ekipman her şey tamam. Bu sefer muayeneden geçmis olan plakanın boyutuna takılıyor, oradan ceza yazıyor. Plakanın işlevi önemli boyutu değil. Risk taşımayan şeylerde takılmak yerine kasksız gezen motosiklet sürücülere musamma gösteriliyor önce bunu sorgulamalıyız.

"HER GÜN FOTOĞRAFLAR BİZE GELİYOR"

Her gün onlarca kasksız özellikle de bayan kullanıcı resimleri geliyor bize, kişilerin yüzleri yada plakaları göründüğü için yayınlamıyoruz. Örnek olarak ilçemizde çekildiği belli olan bazı fotoğrafları paylaşmak gerektiğine inanıyoruz.

"SAHİL İÇİNDE KASKSIZ GEZEN, KORKUTAN MOTOSİKLET KÜLTÜRÜNDEN YOKSUN KALMIŞ..."

Sahilin içinde paralel ilerleyen kasksız gezen kontak kapatıp açarak insanları korkutan motosiklet kültüründen yoksun kalmış sürücüleri asla tasvip etmiyoruz ve içimizde de barındırmıyoruz. Trafik ekiplerimizin plakanın boyutundan önce kasksız motosiklet kullanımının önlenmesine önem vermesi gerektiğini buradan bir kez daha duyuruyoruz."