Kdz. Ereğli Ziraat Odası Başkanı Pulat:

- "Fındık arazilerinde yetişen otların ilaçlamak yerine kuzu ve tavuk yetiştirilmesi gerekiyor ama maalesef son zamanlarda bir alışkanlık haline geldi ki bu arazilerimizdeki otlar ilaçlar ile temizleniyor, kurutuluyor böylelikle doğa zehirleniyor. İnsanlarda hastalıklar yoğunlaşmaya başladı bunun nedeni de budur"

Kdz. Ereğli Ziraat Odası Başkanlığı tarafından çiftçilere 2 bin 600 adet tavuk dağıtımı gerçekleştirildi.

Ereğli Ziraat Odası Başkanı Adil Pulat, Müftü Mahallesi'nde düzenlenen tavuk dağıtımında yaptığı açıklamasında, yaklaşık 150 çiftçiye 2 bin 600 adet tavuk dağıtıldığını söyledi.

Pazardan para verilerek alınan yumurtaların sağlıklı olup olmadığına yönelik endişeleri bulunduğunu anlatan Pulat, "Bu yüzden vatandaşımız kendi tavuğunu kendisi yetiştirsin, kendi yumurtasını üretsin. Çocuklarına da kendisine de sağlıklı bir ortam sağlasın" dedi.



Arazide yetişen otların ilaçlanarak kurutulmasının doğayı zehirlediğini belirten Pulat şu ifadelere yer verdi:

"Köylerimizde tarlalarımızın yüzde 95'i fındık. Fındık arazilerinde yetişen otların ilaçlamak yerine kuzu ve tavuk yetiştirilmesi gerekiyor ama maalesef son zamanlarda bir alışkanlık haline geldi ki bu arazilerimizdeki otlar ilaçlar ile temizleniyor, kurutuluyor böylelikle doğa zehirleniyor. İnsanlarda hastalıklar yoğunlaşmaya başladı bunun nedeni de budur. Bu bitkilerimiz aslında sağlıklı ancak biz tam aksini yapıyoruz. Bitkileri zehirleyerek toplumu, insanları zehirliyoruz tüm canlıları öldürüyoruz"

Öte yandan tavuk dağıtımı sırasında zaman zaman izdiham yaşandı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)