Alaplı’da İlçesi Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, belediye atölyesinde yaptığı kar küreme aparatını traktörün arkasına takarak kardan kapanan mahalle yollarını açık tutuyor.

Gümeli Beldesi'nde kar kalınlığı 1 metreye ulaşırken, Belediye Başkanı Ahmet Saydam, belediye atölyesinde kendi imkanlarıyla yaptığı 'V' şeklindeki kar küreme aparatıyla kardan kapanan tüm mahalle yollarını açıyor.

Saydam, yaptığı açıklamada, kış aylarında Gümeli'de kar kalınlığının yaklaşık 1 metreye ulaştığını söyledi.

Karla mücadele çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü ifade eden Saydam, şunları kaydetti:

"Gümeli Beldesi Zonguldak'ın en yüksek noktadaki beldesi olduğundan kar yağışı çok etkili oluyor ve kar kalınlığı yaklaşık 1 metreye çıkıyor. İş makinelerimizle karla mücadele çalışması yapıyoruz. Ancak belediyemizin atölyesinde kendi imkanlarıyla yaptığı kar küreme aparatı mahallelerde çok işimize yarıyor. İki metal parçayı 'V' şeklinde birleştirerek alt kısmına küreme bıçaklarını monte ettik. Kontrol etmek için de amasörler bağladık. Traktörün arkasına bağladığımız kar küreme aparatıyla kapanan mahalle yollarını daha hızlı ve temiz şekilde açıyoruz. Belediyenin işini çok kolaylaştırdı. Beldede birkaç traktöre bu aparattan monte ederek karla kaplanan yolları sürekli açık tutmayı planlıyoruz. "

 


Haber: Cem Sürmeneli