56. ve 57. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı yapan eski Milletvekili, CHP Parti Meclisi Üyesi Hasan Gemici,  Zonguldak Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Muharrem Akdemir ile Belediye Meclisi Adayları, Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret ederek Genel Başkan Eyüp Alabaş ile görüştü. Ziyarette GMİS Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç ile Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam da hazır bulundu.

 

ALABAŞ; MADENCİ, KENDİSİNE SAHİP ÇIKANI DESTEKLER

Ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirten GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Eski Bakan Hasan Gemici’yi yeniden aktif siyasette görmenin sevindirici olduğunu söyledi. Alabaş, “Bizler Hasan Gemici’yi, gerek Bakanlıkları ve milletvekillikleri dönemlerinde, gerekse aktif siyasetin içinde olduğu her dönemde maden işçisinin ve Sendika-mızın yanında olmuş bir siyasetçi olarak tanıyoruz. Bundan böylede yanımızda olacağınıza inanıyoruz” dedi.

 

Maden işçilerinin siyasi tercihlerinde; TTK’ya, Zonguldak’a ve madencilere sahip çıkılmasının önemli bir rol oynadığına dikkat çeken Alabaş, “Maden işçileri, kendilerine sahip çıkan ve çıkacak olan ya da maden işçileriyle ilgili projelerini ortaya koyan siyasi partilere her zaman destek olmuştur. Bundan böyle de maden işçileri, kendilerine sahip çıkan siyasi partilere sahip çıkacaktır” dedi.

 

AKDEMİR: GMİS, ZONGULDAK’IN EN ÖNEMLİ KURULUŞLARINDANDIR

Zonguldak Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Muharrem Akdemir ise GMİS’in Zonguldak’ın en önemli kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, "Zonguldak, ülkemiz sanayisine yön vermiş bir şehirdir ve onun emekçileri var. Bu emek ve emekçiler için kimin üzerine ne görev düşüyorsa o yerine getirilmelidir. Bu öncelikle Hükümetlerin görevidir. Hükümet olduğumuzda –ki az kaldı- bu emeğin, işçi kardeşlerimizin emeğinin karşılığı, hakkı yerine getirilecektir diye düşünüyorum” dedi.

 

GEMİCİ: MADEN İŞÇİLERİYLE DAYANIŞMAMIZ SÜRECEK

GMİS’te olmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Eski Bakan Hasan Gemici ise, “İki hafta önce İstanbul Esenyurt’ta, oradaki hemşerilerimiz Maden Şehitlerini Anma programı düzenledi. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı bu programda Sayın Başkan ile beraberdik ve maden şehitlerimizi andık. Zonguldak’ın çok değerli bir evladı olan, emek hareketine çok önemli katkılar vermiş olan Şemsi Denizer’i bir kez daha anıyor ve Allah’tan rahmet diliyorum. Siyaset yapanların sivil toplum kuruluşlarıyla çok iyi ilişkiler içinde olması gerekir. Onlarla her türlü sorunu paylaşması gerekir. Biz, gerek milletvekilliğim gerekse bakanlığım döneminde GMİS ile birlikte çalışmalar yaptık. O dönemde TBMM’de bir araştırma komisyonu kuruldu. Sonuçta Zonguldak ve TTK ile ilgili çok önemli bir rapor ortaya çıktı. Sonraki yıllarda da maden işçileriyle ve sendikamızla dayanışmamız devam etti ve her türlü sorunda onların yanında olduk.  2001 yılında Rahmetli Bülent Ecevit’in de iradesi ve kararlılığıyla TTK’ya 4 bin 300 işçi alınmasını sağladık. O yıllar ekonomik kriz yıllarıydı. Pek çok fabrikanın kapandığı, pek çok işletmeden işçi çıkarıldığı bir dönemdi. Ama biz, Rahmetli Ecevit’in Zonguldak’a olan özel ilgisi nedeniyle bu kararı çıkardık. Hiç kimseyi kayırmadan, adaletli bir şekilde işçi alımını sağladık. Zonguldak’ta ve köylerine yaptığımız ziyaretlerde o dönemde işe girmiş arkadaşlarımızla karşılaşıyoruz. Bu bize gurur veriyor.  Maden işçileriyle ve sendikamızla dayanışmamız sürecektir. 30 Mart’taki yerel seçimlerde kenti yönetecek belediye başkanlarını seçeceğiz. Ama onun ötesinde mevcut iktidara da bir uyarıda bulunulması gerekiyor” dedi.