Çaycuma Eğitim-Sen "6. Filo’ya Bekçilik Yapanların Che Guevara’dan Rahatsız Olması Doğaldır!" başlığıyla yayımladığı açıklamasında,  "TBMM Başkanı seçildiği ilk günden itibaren ayrımcı ve kışkırtıcı açıklamalar yapan, laiklik karşıtı sözleri ile büyük tepki çeken Meclis Başkanı İsmail Kahraman, gençlerin Küba devriminin önemli isimlerinden Che Guevara’ya sempatisine tepki göstermiştir. Kahraman, “Che denen eşkıya benim gencimin yakasında olamaz” diyerek, sadece Küba ve Latin Amerika halklarının değil, eşitlik ve özgürlük mücadelesi veren tüm ezilenlerin kalbinde yer edinen Ernesto Che Guevara’ya yönelik olarak kendisine yakışan ifadeler kullanmıştır.” Dedi.

 

Eğitim-Sen açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Geçmişte Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) başkanı olduğu dönemde, ABD emperyalizmine ve 6. Filo’ya karşı mücadele eden devrimci gençlere yönelik saldırılar içinde yer alan bir şahsın, yaşamını ABD emperyalizmine karşı mücadeleye adamış ve bu uğurda yaşamını yitirmiş bir devrimciye böylesine öfkeli olması, “eşkıya” diyerek kin kusması elbette tesadüf değildir.


Öldürülmesinin üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen hala hatırlanan Ernesto Che Guevara, emperyalizmin hizmetinde olmayan, eşitlik, özgürlük ve demokrasi mücadelesi veren herkesin kalbinde ve mücadelesinde yaşamaya devam edecektir."