Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından açılan dönem teklif çağrısı doğrultusunda Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün  "Sanayi Tipi Kenevir Yetiştiriciliği" konusundaki projesi başarılı bulundu. BAKKA ile Zonguldak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü arasında sözleşme imzalandı.

İmza törenine katılan Tarım ve Orman İl Müdürü Cemalettin Çataklı Kenevir yetiştiriciliğinin önemine vurgu yaparak kritik alanlarda kullanımının olduğunu ve ülkemizde yetiştiriciliğin yaygın olmadığını fakat pazarının dünya çapında giderek büyüdüğünü söyledi.

Çataklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da teşvikleriyle Tarım ve Orman Bakanlığı olarak ülke genelinde kenevir üretiminin arttırılacağına dikkat çekti. Çataklı İlimizde konusunda bilgili eğitimciler tarafından önce eğitiminin verileceğini daha sonra da bilinçli üreticiler ile projenin hayata geçirerek silah, savunma ve sanayi alanında etkin rol oynayan "Sanayi Tipi Kenevir Yetiştiriciliğinin" devlet kontrolü ile üretimine başlanacağını söyledi.

Konuşmanın ardından anlaşmanın hayırlı olması temennisinde bulunularak "Sanayi Tipi Kenevir Yetiştiriciliğinin" protokolü imzaladı.