Alaplı Kent Konseyi Başkanı İbrahim Cöbek, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve Liman Projesi, Fatih Köprüsü, Alaplı Çok Programlı Lisesi projelerinin hayata geçirilecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Siyasi ve ekonomik anlamda büyük çöküş yaşayan Kdz.Ereğli’de ise Kent Konseyi’nin olumlu hiçbir adım atmaması büyük tepki çekiyor.

 

Alaplı Kent Konseyi Başkanı İbrahim Cöbek, ilçe gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Alport Liman projesinin onaylanması CED raporunun alınması, Fatih Köprüsü projesinin kabul edilmesi ve Alaplı Çok Programlı Lisesinin yapımının onaylanmasının ilçe açısından çok önemli gelişme olduğunu söyledi.

 

BELLİ BAŞLI GELİŞMELER

Cöbek, “ALPORT Liman projesinin onaylanması CED raporunun alınması Alaplı Kent Konseyi açısından çok önemli bir gelişmedir. Son zamanlarda Alaplı’da belli başlı gelişmeler oluşmaya başlandı. Fatih Mahallesi ile Alaplı’yı bir birine bağlayacak köprü projesinin kabul edilmesi, Çok Programlı Lisesinin yeni yerine TOKİ tarafından bu yıl içinde yapılacak olması ve ALPORT Liman Projesinin onaylanarak CED raporunun alınması son derece önemli ve sevindirici gelişmelerdir. Alaplı Çok Programlı Lisesinin yeni yerinde modern bir binaya kavuşarak eğitime başlaması, Alaplı’nın eğitim seviyesinin de yükselmesine destek sağlayacaktır. Aport Limanı projesi Alaplı’nın dışa açılan bir penceresi olacaktır.

 

EKONOMİ DEĞİŞECEK

Sosyo-Ekonomik, yapısı açısından ve kültür değimi açısından büyük katma değer sağlayacaktır. Özellikle Liman Projesi ile Alaplı’nın ekonomisi çok değişecektir. Gümrük acentelikleri ile buna bağlı olarak birçok iş yeri açılacaktır. Liman inşaatı süresince Alaplı yüzlerce işsize iş ve aş kapısı olacaktır. Limanın Faaliyete geçmesi ile birlikte yükleme ve boşaltma yapan gemilerin erzak ve gıda ihtiyacının Alaplı’dan karşılaması ve gemi personelinin şahsi ihtiyaçları için yapacakları alış verişlerde ilçe ekonomisine büyük katkı ve destek sağlayacaktır. Fatih Mahallesine yapılması planlanan Fatih Köprüsü de Alaplı’yı ekonomik ve kardeşlik anlamında ikiye ayırmaktan kurtaracaktır. Karşıyaka Mahallesi geçmişte Alaplılı ile kopuk yaşamasından kurtulacak ve köprü sayesinde fatih Mahallesi ve Karşıyaka Mahallesi de yatırım anlamında cazibe merkezi haline gelecektir. Yapılması planlanan Fatih Köprüsü, sadece yayaların ve araçların kullanılacağı bir köprü olmaktan ziyade Alaplı’nın her iki yakasını da bir birine ekonomik olarak bağlayacak bir köprü olacaktır. Karşıyaka mahallesinde şimdiye kadar birçok kişinin ilgisini çekmeyen bakir araziler köprü sayesinde yatırımcıların dikkatini çekecek, inşaat sektörü ve imalat sektörünün yatırımcılarının ilgi odağı olacaktır” dedi.

YATMIYOR, ÇALIŞIYORLAR…

İlçede uzun zamandan bu yana kutlanmayan 17 Şubat birlik ve beraberlik gününün yeniden gündeme gelmesi için kurum ve kuruluşlarla istişarelerde bulunacaklarını kaydeden Cöbek, “17 Şubat Birlik ve beraberlik günün uzun zamandır kutlanamaması Kent Konseyi olarak bizi de üzmektedir. Kent Konseyi olarak resmiyette bize kutlanması konusunda bir görev verilmediği gibi bilgi paylaşımı da olmadı. Kent Konseyi olarak böyle bir görev verilirse biz bu görevden kaçmayız. Alaplı’nın menfaatleri açısından birlik beraberlik günün anlamında tüm kuruluşlarla istişare ederek, tekrar bu günün ruhuna uygun olarak canlanması için ne gerekiyorsa yaparız. Geçmişte Alaplı’nın kanaat ve sivil toplum önderleri bunun olması noktasında bir eksiklik hissetmişler ki birlik beraberlik sağlayalım diye bir çaba sarf etmişler birlik ve beraberlik olması için bu günü başlatmışlar. Sonra neden bu gün kesintiye uğradı bilemiyorum. Ama birlik ve biberlik günü Alaplı’nın menfaatleri doğrultusunda bir kazanç sağlayacaksa bizde Kent Konseyi olarak birlik beraberlik gününü tekrar kutlanması için çaba sarf ederiz. Geçmişten hatırlanacağı gibi bu günde her kesimden sözcüler kürsüye çıkıp Alaplı’nın gözden kaçmış sorunlarını ve çözümlerini anlatırlardı. İlçenin dezavantajlarını avantaja çevirmek için bundan daha güzel bir toplantı olabilir mi? Bu konuda bize görev tebliğ edildiğinde tekrar bu günü hayata geçirmek için Kent Konseyi olarak üzerimize düşeni yaparız” diye konuştu.