Kent Konseyi Lavuar Çalışma Grubu, dün Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref başkanlığında toplandı.
Belediye Başkanı İsmail Eşref,  toplantıyı açarken şöyle konuştu:
"BİRAN ÖNCE BAŞLAMALIYIZ"
"Lavuar alanındaki çalışmalara biran önce başlamalıyız. Bunun için yapılacak ilk iş, alan tespiti olmalı. Lavuar alanındaki kuleler kentin simgesi, onları kaldıramayız. Fakat 15 metre olan yolu 10-12 metre yapabiliriz.15 metrelik yol bizim 10'da 1'imizi kaplıyor. Hangi adımı atacaksak, biran önce atmalıyız."
Kent Konseyi Lavuar Çalışma Grubu üyeleri toplantıda özetle şu görüşleri dile getirdi:
1- Kent Meydanı: Kent meydanı, şehri yansıtır. Bu yüzden düzenlemeler yapılmalı ve şehri yansıtan madenci anıtı konulmalı. Şehrin en büyük sorunlarından biri olan trafik sorunu çözümlenecek şekilde alan değerlendirilmeli. Çevremiz yeşil alan haline gelmeli.
2- Yeraltı Otoparkı: Kentin en önemli sorunu olan trafik sorunu çözüm bulmalı ve yer altı otoparkı yapılmalı. Kent merkezine yeni alanlar kazandırılmalı ve yer altı değerlendirilmeye açılmalı.
3- Lavuar Binası: Lavuar binası, sergi ve konferans salonları olarak düzenlenmeli. Var olan 3 soğutma kulesi korunmalı. Sosyal ve ticaret alanı olarak düzenlenmeli.
4- Gösteri Ve Sanat Merkezi: Halka açık gösteri ve sanat merkezi oluşturulmalı. Üyeler, "Uygulanacak olan bu projelerin hepsi kendi kendine oluşturulabilir. Ama yine de kent meydanı için bakanlık bütçesinden pay alınmalı" dediler.