Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, ramazan ayı öncesi hükümet konağındaki taşıma işlemlerinin sona ereceğini söyledi, kent meydanı projesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"KAVAKLIK'A TAPU İDARESİ"

Meydan projenin önünü açmak için Kaymakamlık olarak, Belediyenin önünde engel olmak istemiyoruz. Hükümet konağında ‘Tapu’ taşındı. Kavaklık Mahallesi’nde şık bir Tapu İdaresi yapıldı. Yakında bir açılışta yapacağız. ‘Nüfus’ ve ‘Sosyol Yardımlaşma’ da eski belediyenin Su İdaresi binasına taşıdık. ‘Maliye’ ve ‘Milli Eğitim’ hafta sonu taşınacak. Kaymakamlık ta kuvvet ve muhtemel hafta sonu ya da hafta başı taşınacak. Yani şu kadarını söyleyeyim; Ramazan’dan önce Hükümet Konağını kapatacağız.

"YIKIM BAŞLAYACAK"

Bundan sonra da yıkım çalışmaları yapılacak. Sonra da belediyeye arsamızı teslim edeceğiz. Kent Meydanı Projesi ne ise belediye onu gerçekleştirecek. Biraz geciktik. Geçmiş dönem belediye, son bir ayda ancak bitirebildi bu hazırlıkları. Bende seçimler arifesinde taşınmak istemedim.

"YENİ BİNA FİZİKİ OLARAK ZORLU"

Yeni bina, fiziki olarak biraz zorlu bir bina. Bizde zorlanacağız, daire amiri arkadaşlarımda zorlanacak ama şehrin önünü açmak için bu zorluğu çekeceğiz. Projemiz bitti, yakında ihale aşaması için dosyalarımız gelecek. Yeni Hükümet Konağı, fiziki olarak yetmiyor alabilir, hizmetler aksıyor olabilir. Ama bence geç kalmışız. Bu çalışmayı 5 yıl önce yapmamız gerekiyordu. Geçmiş dönemi söz söylemek adetim değildir ama bu dönemde en azından ben Hükümet Konağı’nı yıkacağım. Yapmak bana nasip olur-olmaz bilmiyorum. Ben ya da benim yerime gelecek arkadaşlar, bu Hükümet Konağı’nı yapacaklar. İnsanoğlu rahatına düşkündür. Hiç kimse taşınmak istemiyor. Çünkü kurulu düzenini bozmak istemiyorlar. Bende istemiyorum ama tanıyacağız. Yeni çalışma ofislerinin arkadaşlarıma hayırlı olmasını diliyorum."