AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal  ile birlikte TOKİ Başkanı M.Ergün Turan’ı, Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Uğur Kenan Adiloğlu’nu ve DSİ Genel Müdürü Vekili Murat Acu’yu  ziyaret ettiklerini ve Zonguldak’ın toplu konut, yollar ve derelerle ilgili sorunlarını anlatarak çözüm istediklerini bildirdi.  

 

Çaturoğlu, adına gönderilen yazılı açıklama aynen şöyle:

 

“Ankara’da bulunan Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile birlikte  bir dizi ziyaretlerde bulunduk. İlk ziyaretimiz TOKİ Başkanı M.Ergün Turan oldu. TOKİ ziyaretimizde Kdz.Ereğli kentsel dönüşüm konusunu görüştük ve bu güne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldık. Ereğli Belediyesi ile TOKİ kentsel dönüşüm ile ilgili görüşmelerine devam etme kararı aldılar. Alaplı’da emeklilerimize yönelik yapılacak konutlar için bulunan arsanın TOKİ yetkilerince yapılan incelemede uygun bulunduğunu ve arsanın Valilikten istenmesi için talebimizi ilettik. Diğer taraftan İlimizde emeklilerimize yönelik yapılacak konutlar ile TOKİ basın sitesinin ihale hazırlıklarının devam ettiğinin bilgisini aldık.  

 

Alaplı girişi, Kdz.Ereğli Elmatepe-Kavaklık-Kepez Kavşağı ve yola çıkış konularını görüşmek üzere Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Uğur Kenan Adiloğlu’nu ziyaret ettik. Genel Müdür Yardımcısı Adiloğlu işlerin hızlandırılması için gerekli talimatlarını verdiler.

 

Diğer taraftan DSİ Genel Müdür Vekili Murat Acu’yu ziyaret ederek Alaplı Çayı Taşkın Koruma, Alaplı Barajı Arıtma ve İsale Hattı, Kdz.Ereğli Gülüç Çayı Taşkın Koruma projeleri hakkında bilgi aldık  ve görüş alışverişinde bulunduk.

 

İlimizin sorunlarına göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı TOKİ Başkanı Ergün’e, Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Adiloğlu’na ve DSİ Genel Müdür Vekili Murat Acu’ya teşekkür ediyorum.