Zonguldak Fen Lisesi 11’inci dönem mezunlarına, önceki akşam Karaelmas Can Polat Pamay Spor Salonu’nda kep giyme ve diploma töreni düzenlendi.

Törene; Fen Lisesi Müdürü Ali Zaman, Müdür Yardımcısı Ali Ulusan, Okul Aile Birliği Başkanı Erdinç Taner, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. 

Okulu bitiren 74 öğrenci için düzenlenen programda, duygusal anlar yaşandı. Okul Müdürü Ali Zaman, törende şöyle konuştu:

“Başarılı ve disiplinli bir çalışma sonucu okulumuzu bitirmiş bulunuyorsunuz. 4 yıldan beri bu şerefli yuvada sizlerle beraber olduk. Bu süre içerisinde sizleri, öğretici ve eğiticileriniz olarak, Atatürk ilkelerine gönülden inanan, kendine güvenen, bilgili ve ahlaklı bireyler olarak yetiştirdik.

Bu yüksek meziyetlerinizi hayatta atılacağınız her alanda aynı ruh ve enerji ile devam ettireceğinize inanıyorum. Şu günlerde hayatınızın bir dönüm noktasını geride bırakıyorsunuz. Aldığınız bilgi ve kültürle birbirini severek, birbirinize kenetlenerek Ulu Önder Atatürk’ün bize emanet ettiği bu mukaddes vatanı kollamak yolunda çalışacaksınız. Size emeğini geçen öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Sizleri çok özleyeceğiz.”

Ali Zaman, konuşmasını bitirirken, öğrencilerine yazdığı şu şiirle seslendi:

“Hep Kaf dağında durmayın çocuklar

Doğrular, gerçekler büyütsün sizi

Vatan sevgisi ile bütünleştirin güzelliğinizi

Bakmayın nehirlerin bulanık aktığına

Zorluklar korkutmasın sizi

İnsan sevgisiyle bütünleştirin güzelliğinizi

Aylar gelir, geçer, yıllar gelir, geçer

Belki rüzgarlar üşütür sizi

Bütünleşin bilgiyle, kültürle

Mevsimler bükemez bileğinizi

Sevginizle, bilginizle güneş olun!

Aydınlatın çevrenizi”

Fen Lisesi’nde bu dönem dereceye giren okul birincisi Ayşe Ceren Güngör, ikincisi Merve Sarısoy ve üçüncüsü Nezihe Pehlivan’a plaket verildi.

74 öğrenci adına bir konuşma yapan okul birincisi Ayşe Ceren Güngör, duygularını şöyle dile getirdi:

 “Fen Lisesi öğrencisi olmaktan çok mutluyuz. Burada çok güzel günler geçirdik. Okul müdürümüz ve öğretmenlerimiz bizden hiçbir desteği esirgemediler, kendilerine teşekkür ederim. Fen Lisesi öğrencisi olmak başarı gerektirir. Bu başarıyı bizler yakaladık, bu okula girdik, şimdi mezun oluyoruz. Mezun olurken de okulumuza kazandıracağımız başarılarla ne kadar doğru eğitim aldığımız göstereceğiz. Bundan sonra da okulumuza layık olacağız.”

Çok yönlü kutlama programında; okul tanıtım slaytı gösterileri ve müzik dinletileri de yer aldı.  

Törende okul birincisi Ayşe Ceren Güngör, yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından 12’nci sınıf öğrencileri okulun bayrak ve flamasını 11’inci sınıf öğrencilerine teslim ettiler.

Yapılan diploma dağıtım töreninde ise, okul yöneticileri ve veliler, 74 öğrenciye diplomalarını verdiler.