Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, ilçe genelinde vaka sayısının artışı ile birlikte, hastanede servis ve yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören hasta sayısının da artış gösterdiğini açıkladı.

Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, ilçe genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısında artış yaşandığını, kış öncesi durumun biraz daha kötüye gittiğini açıkladı. Çorumluoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Kepez bölgesinde 25 Ekim Pazar günü 10 ayrı vakanın görüldüğünü, bu bölgede oturan kişilerin genellikle köyler ile bağlantılı olduğunu hatırlattı.

"KEPEZ, KIRSALIN ŞEHRE GİRİP YERLEŞTİĞİ YER"

Vatandaşları sosyal mesafe, maske takma ve hijyen konusunda dikkatli ve tedbirli olmaya çağıran Çorumluoğlu, şu ifadelere yer verdi: "Kovid-19 meselesi ilçemizde de ne yazık ki biraz kötüye doğru gidiyor. Gelen kış ayında da biz bunun biraz daha kötüye gideceğini düşünüyoruz. Tüm umutlar aşıya bağlı iken aşıya ulaşıncaya kadar bizim tedbirlerimizin tam olması gerekiyor. Dünkü vakalarda 10 tane vakamız sadece Kepez bölgesinden çıktı. Kepez bölgesi bizim özellikle kırsalın şehre girip yerleştiği alandır.

"YÜZDE 50'Sİ KÖYLERİNE GİTMİŞTİR"

Kepez'deki bir vakanın kırsala ulaşması çok daha kolaydır. Çünkü iç içedir. O bölgede oturanların yüzde 50'si hafta sonu köylerine gitmiştir. Köylere gitmesi demek buradaki bir virüsü köye götürmesi, köyden bir virüsü de buraya getirmesi demektir. Bizim bilgimiz dışında kaçak olarak yapılan mevlit, cenaze taziyesi ve düğün gibi faaliyetlerin de olumsuz olarak ilçemize geri döndüğünü de belirtmek istiyorum. Devletimiz gerekli tedbirleri almaktadır.

"GENÇLER VİRÜSÜ AİLELERİNE TAŞIYOR"

Biraz daha bütün muhtarlarımızdan ve çalışma arkadaşlarımızdan sabır diliyoruz. Cumartesi ve Pazar günü ilçemiz kalabalıktı, gençler de var. Bu gençler bu virüsü ailelerine taşıyor. Yoğun bakım sayısı artıyor, servisteki hasta sayımız artıyor ne yazık üzülerek görsek de vefat sayılarımız da artıyor. Baştan olduğu gibi topluca mücadele etmemiz gerekiyor. "