Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün İstasyon mevkisine kurulan ikinci istasyonunu ardından şimdi de Kepez bölgesine bir istasyon kurmak için harekete geçtiklerini söyledi.
Kentte yangın sisteminin tek merkezden yönetilmesinin mümkün olmadığını belirten Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Önder Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamasında, Yangına daha kısa sürede ulaşmamız lazım. Şimdi hazırlıklarımızı yapıyoruz. Kepez'de de bir şube kuracağız ki yeni mahallelerimizdeki olaylara da zamanında müdahale edebilelim ve sıkıntılarını giderelim. Bu yöndeki çalışmalarımıza da başladık dedi.
Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün gerek Ereğli'de gerekçe ilçeye bağlı belde ve köylerde de görev aldığını belirten Posbıyık, Nerde yangın varsa aslanlar gibi çalışan bir ekibimiz var.  Afetlere müdahale edilir bir kaza anında kurtarma ekibi olarak müdahale edilir denizdeki kayıplarda veya yıkıntılarda uzmanlaşmış arkadaşlarımız ile birlikte kurtarma çalışmaları gerçekleştirilir sözleri ile konuştu.
Posbıyık ayrıca Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından gönüllü itfaiyecilik kurslarının da sürdüğünü bu bağlamda 5. Etap kursların kayıtlarının ise başladığını söyledi.