Zonguldak Valisi Ali Kaban, Kdz. Ereğli Bölge ve Garnizon Komutanı Albay Aykut Manioğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemal Varım Numanoğlu ve Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Bülent Ecevit Üniversitesi Senatosu Üyeleri, Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Hayırsever Hacı Kadri Yılmaz’ın kızları Zuhal Yılmaz, Ereğli Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ve mezun öğrencilerin aileleri katıldığı Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi’nin mezuniyet töreni iki bölüm halinde gerçekleştirildi.

Mezuniyet töreninin birinci bölümünde Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği ve Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı’nın ve ikinci bölümde Türkçe Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ve Zihin Engelliler Öğretmenliği Anabilim Dalı’nın mezuniyetleri yapıldı. Mezuniyet töreni, öğrencilerin yerlerini almasıyla, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla ve Fakülte birincisi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Anabilim Dalı’ndan Cemre Keloğlu’nun mezunlar adına konuşmasıyla başladı. Keloğlu’nun ardından Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Azar veBülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer konuşmalarını yaptılar.





Rektör Özer konuşmasında şunları söyledi: “Üniversitemiz 35 bin öğrencisi, 2400 akademik ve idari personeli ve 51500 mezunu ile artık çok büyük bir aile oldu. Bülent  Ecevit Üniversitesi olarak , 2016-2017 eğitim-öğretim yılı sonunda yaklaşık 7150 öğrencimizi Ereğli Eğitim Fakültesinden ise 700 öğrencimizi mezun etmenin geleceğe uğurlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün diplomalarını alacak olan sevgili öğrencilerimizi bu başarılarından dolayı kutluyorum.
Ereğli eğitim fakültesinin ve Ereğli kampüsünün gelişimine büyük emek veren başta Zonguldak Valimiz sayın Ali Kaban,  kaymakamımıza, belediye başkanımıza, TSO başkanımıza, sayın  Zühal hanımefendiye tüm emeği geçen hayır sevenlerimize  şahsım ve müessesim adına şükranlarımı sunuyorum.

Tören konuşmalarının ardından Fakülte ve bölümleri derece ile bitiren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Ereğli Eğitim Fakültesi 2017 Fakülte birincisi Cemre Keloğlu, Fakülte ikincisi Ümmü Gülsüm Kılıç ve Fakülte üçüncüsü Nihal Torunoğlu oldular. Rektör ve Dekanın eşliğinde Fakülte birincisi Cemre Keloğlu ve ailesi tarafından Mezuniyet kütüğüne çivi çakıldı.  

Mezunlar, mezuniyet yeminini ettikten sonra Fakültemiz öğretim elemanlarından diplomalarını aldılar. Töreninin finalinde öğrenciler 10. yıl Marşı eşliğinde keplerini fırlatarak mezuniyetlerini coşkuyla kutladılar.