Kdz.Ereğli Kepez İzmirlioğlu İlköğretim Okulu son sınıf öğrencilerinin mezuniyet töreninde hüzün ve sevinç bir arada yaşandı.
Önceki akşam okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başladı. Mezun olacak öğrenciler adına konuşan öğrenci, 8 yıl bir aile ortamı gibi sıcaklıkta eğitim-öğretim gördükleri okullarından, öğrtmen ve arkadaşlarından ayrılmanın hüznünü yaşadıklarını, ancak yeni bir döneme adım atmanın da mutluluğunu birlikte yaşadıklarını vurgulayarak, okul yönetimi ve öğretmenlerine de teşekkür etti.
Öğretmenler adına konuşan Müdür Yardımcısı Hüseyin Arslan, öğrencilere çok okumalarını, bilimden yana olmalarını, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında ilerlemelerini söyledi.
Okul Müdürü Hasan Sarıhan da, öğrencilere bundan sonraki yaşamlarında başarılar dileyip, velilerine de çocuklarını okutmaları çağrısında bulundu.
Kepez İzmirlioğlu İlköğretim Okulu'nun maddi ve manevi katkıları nedeniyle hazırladığı plaketi Adakoğlu İnşaat'ın sahibi Selami Adakoğlu'na verdikten sonra konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar da, okul yapmakla işlerin bitmediğini, çağdaş eğitim verilebilmesi için binaların yeni donanımlara ihtiyaç duyulduğunu, yeni teknolojinin takip edilmesi gerektiğini, Milli Eğitim Bakanlığının bütçesinin ise bütün bunlar için yetersiz kaldığından hayırseverlere ihtiyaç duyulduğunu belirterek "Selami Adakoğlu da bu hayırseverlerimizden birisidir.
Kendisine ve diğer hayırsever milli eğitim görülülerine teşekkür ediyorum" dedi. Akpınar, tüm velilere çocukları okutma çağrısında bulunurken öğrencilere "Halk arasında söylenen ve anne-babalarımızın söylediği bir söz vardır. 'Çocuğum sen yeter ki oku, param olmasa da, maaşım düşse de ceketimi satar yine okuturum' derlerdi. Çocuklar bunun için siz yeter ki okuyun, anne ve babalarınız sizi okutmak için her türlü fedakarlığı gösterecektir, bunu bilin" dedi.

İLK ÜÇ KIZ ÖĞRENCİ
Dönem içinde satrançta Türkiye ikinciliği, il ve ilçede derece alan, sportif ve diğer yarışmalarda derecelere giren öğrencilere madalyaları verildikten sonra proğramın en heyecanlı bölümü olan okul derecelerinin açıklanması öncesinde nefesler tutuldu.
Kdz.Ereğli Kepez İzmirlioğlu İlköğretim Okulu'ndan ilk üç derece ile mezun olmaya hak kazanan öğrencilerin üçü de kız öğrenci idi.
Birinciliği 8/D öğrencisi Feyzanur Mehmedikoğlu, ikinciliği 8/C öğrencisi Şüheda Temel ve üçüncülüğü yine 8/D'den Naciye Sinem Çelik elde etti.
Son sınıf öğrencileri Türk Bayrağı ve Okul Flamasını 7.sınıf öğrencilerine teslim etti. 6.sınıf öğrencilerinin müzikli oyun gösterilerinin ardından mezuniyet belgeleri öğrencilere tek tek verildi. Mezuniyet pastasını ilk üç dereceye giren kız öğrenciler kesti. Ardından öğrenciler toplu olarak kep fırlattı.
Okul yönetimi, programın bundan sonraki bölümünün 8.sınıf öğrencileri dışında herkesi okul bahçesi dışına çıkartarak öğrencilerin kendi aralarında eğlenmelerini sağlayarak gerçekleştirdi.
Öğrenciler mezun olmanın sevincini eğlenerek yaşarken, ayrılık hüznünü de yaşamadan duramadı.