Alaplı Gümeli Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından eski tansa üzerinde ‘Kerbela Şehitlerini Anma’ programı düzenlendi.
Dernek Başkanı Aytaç Tosun, burada yaptığı konuşmada “Kerbela şehitlerini anmak için bu kalabalığın içinde Canlarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Kardeşlik mesajları veren Tosun, “Birlik, beraberlik ve kardeşçe bir arada yaşamak tek dileğimizdir. Bizler Ulu Önder Ata'mızın bize emanet ettiği İlke ve inkılâplarının, Cumhuriyetin bekçisiyiz. Bu vesile ile Sünnusi, Alevisi, Kürdü, Türkü, hiç bir ayrım etmeksizin kardeşiz. Bütün kardeşlerimin dilinden çıkan sözlerin aşure tadında olması diliyorum” diye konuştu.
Gümeli Alevi Dedesi Olgun Şen, ise konuşmasında “Devletimize, Bayrağımıza, Vatanımıza ve birlik beraberliğimize sahip çıkalım” dedi. Konuşmaların ardından halk ozanları sahne aldı. Semah gösterisiyle devam eden programda aşure duası ve dağıtımı yapıldı.
Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Gümeli Belediyesi Başkan Yardımcısı Taccettin Efe, Alaplı Müftüsü Hüseyin Baş, Alaplı Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, CHP Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı İsmail Öztürk, İş adamı İsmet Yılmaz, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.