Kdz. Ereğli’de “simit-keş muhabbeti” her alanda en önde çıkıyor. Halk arasında yerel şive ile “keş de va, cöğüz de va” sözleriyle de renklendirilen keş-simit muhabbeti, 30 yıl aradan sonra geçtiğimiz yıl bir araya gelen  Kdz. Ereğli Meslek Yüksek Okulunun 1983 muhasebe işletme mezunlarının bu yıl ki buluşmasına da yansıdı.




Yüksek Okulun 1983 mezunları bu yıl Çınaraltında bir araya gelip “Ereğli Pidesi” yedikten sonra akşam da Engin balık’ta sanatçı arkadaşları Şenol Alağlu’nun müzik eşliğinde dostluklarını dostça paylaştılar. Ertesi günü de Balı Mahallesi’ndeki Can Balı’nda sabah kahvaltısı yapan mezunlar, “şimdi kısa simit keşte” dediler ve Ereğli sahilini bu keyfe ayırdılar. “Keş de va, cöğüz de va, simit de va” sözleriyle muhabbetin demi çıkarken, Ereğli pidesi ile simit keş yerel kültürün ana maddesi olarak öne çıkıyor.




Önümüzdeki yıl yeniden toplanma kararı alan  Kdz.Ereğli Meslek Yuksek Okulunun 1983 muhasebe işletme mezunları, birbirlerine veda ederken, “Keş de va, cöğüz de va, simit de va” sözleriyle gülüşerek ayrıldılar.