Ereğli Orman İşletme Müdürü İsmail Poyraz, gazetecilere yaptığı açıklamasında Karabük’de konuşlu bulunan yangın söndürme helikopterinin Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanlarında keşif uçuşu yaptığını söyledi.

İşletme şefleri ve personelinin yaklaşık 1.5 saat uçuş yaparak arazi detaylarını incelediğini açıklayan Poyraz, “Yapılan incelemede yangın görmüş sahalarımız, izin irtifak konusu olan yerler, böcek tehlikesi olan yerler, açma, işgal-faydalanmaya maruz kalan alanları ve üretim, silvikültür, makine ikmal çalışmaları gibi faaliyetler havadan gözlemlendi. Yerden göremediğimiz yerler İşletme Şeflerimizce gözden geçirildi” dedi.

Helikopterin Delihakkı mevkisindeki boş araziye iniş yaptığı sırada Kızılcapınar ile Ormanlı Beldesi arasında kalan dağlık alanın bir bölümünde yangın çıktığı ihbarının yapıldığını anımsatan Poyraz, “Çıkan orman yangınına yangın helikopteri, Kızılcapınar barajından su alarak yangına direk olarak müdahale etmesi yangının kısa sürede söndürülmesinde yardımcı olmuştur. Yangının başlama nedeni olarak çoban ateşi olarak gözüküyor. Yangın fazla büyümeden de söndürülmüştür” dedi.