Kdz.Ereğli’de bağ evinde geçtiğimiz yıl erkek arkadaşı ile birlikte cesedi bulunan 21 yaşındaki Gizem Tunç'un ellerinin öldürüldükten sonra bileklerinden kesildiği belirlendi.

 

Mahkeme Heyetine gönderilen raporda 6 Ocak tarihli otopsi raporunun incelendiğini, dış muayenede maktulün saçları arasında yaprak ve ot parçaları, kulak içlerinde de larvalar bulunduğu belirtildi. Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Zonguldak Adli Tıp Şube Müdürlüğü, Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdiği rapor şu şekilde: “Maktül Gizem Tunç’un ellerinin ölümünden önce mi yoksa sonra mı kesildiğinin tıbben tespitinin mümkün olup olmayacağı hususunda görüş sorulmaktadır. Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı Morg İhtisas Dairesinin 6 Ocak 2014 tarih ve 2014/1439 sayılı otopsi raporunun incelenmesinde; 10/09/2013 tarihinde yapılan otopside dış muayenede saçlarının arasında yaprak ve ot parçalarının olduğu her iki kulak içerlerinde larvalar saptandığı, sol ön kolun alt seviyeden ampute görünümünde olduğu, ulna ve radiusun görünür vaziyette olduğu, kemik kenarlarının düzensiz olduğu, ampute cilt kenarlarında makroskopik olarak cilt citaltı kanama ve ekimoz saptandığı sağ elde birinci parmağın bulunduğu sağ el bileği alt kısımdan diğer yapılarla birlikte ampute görünümünde olduğu, makroskopik olarak ampute cilt kenarlarında cilt cilaltında kanama ekomiz saptanmadığı. Morg İhtisas Dairesi Pistopatolojik Tetkik Şubesinin 28/11/2013 tarihli raporunda sağ elt cilt ciltaltı doku incelemesinde yer yer dermişte homojenize alanlar, yüzeyde siyah kahverenkli yabancı cisim ile uyumlu materyal fokal bir alanda subkutan yağ dokuda ekstravaze eritrositler, sol el cilt cilaltı doku incelemesinde epidermisde kayıp dermişte homojenizasyon, yüzeyde siyah kahverenki yabancı cisim ile uyumlu materyal izlendiği… kayıtlıdır.

SONUÇ:  Kişiye yapılan otopside elde edilen makroskopik ve misroskopik bulgularda kesi yerlerinde kanama, ekimoz, sıyrık gibi canlılık özelliklerinin bulunmadığı kayıtlı olduğundan sorulduğu üzere, kişide el bileklerinde yapılış kesilerin kişinin ölümünden sonra meydana gelmiş olduğu kanaatini bildirir rapordur”

 

AVUKATIN AÇIKLAMASI

Gizem Tunç’un avukatı Yılmaz Efe, yaptığı açıklamasında, “Aldığımız rapor doğrultusunda kişide el bileklerinde yapılan kesilerin Gizem Tunç’un ölümünden sonra meydana geldiği yönünde kanaati bildirdi. Mahkemenin talep ettiği yazı dosyaya konulacak. Biz konuyu büyük bir titizlikle takip ediyoruz, olayı gerçekleştiren kişi zaten suçunu da itiraf etmiştir” dedi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)