Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle vatandaşların ve hayvan satıcılarının mağdur olmaması için önemli bilgiler verdi. Sorunsuz bir Kurban Bayramı geçirmeyi umut eden Çelik, kurban kesecek kişileri uyararak kesim sonrası oluşacak şüpheli durumlarda en yakın il veya ilçe müdürlüklerinin aranmasını istedi.
Çelik'in açıklaması şu şekilde:
Önümüzdeki Kurban Bayramında kurban kesecek olan vatandaşlarımızın özellikle şu konulara dikkat etmelerinde fayda vardır. Vatandaşlarımızın kurbanlık hayvanlarını Valiliğimizin belirlediği kurban satış noktalarından almasına, Hayvanın kulağında, Bakanlığımız tarafından takılan küpesinin olması,
Hayvan alırken hayvan sahiplerinden hayvanın pasaportunu istemesi,
Başka ilçe veya illerden gelen hayvanlar için Yurtiçi Veteriner Sağlık Raporu olması,
Hayvanın ağzının alt ön tarafında bulunan kalıcı (kapak ) dişinin olması,
Dişi hayvanlarda hayvanın gebe olmamasına,şüpheli durumlarda serbest veteriner hekimlere müracaat etmesi, Aldıkları hayvanların ağız,burun kısımlarında salya veya yara olmaması, Hayvanın fiziki kusurunda bir bozukluk olmaması, Kurban kesimlerini yine yetkili makamların gösterdiği yerlerde çevreye atıklarını bırakmadan kesmesi, Kesim sonrası oluşacak şüpheli durumlarda en yakın İl ve İlçe Müdürlüklerini araması, Sorunsuz bir şekilde Kurban Bayramının geçmesine sağlayacaktır. Halkımızın bu hususlara dikkat etmeleri önem arz etmektedir.
Bu vesile ile halkımızın ve İslam aleminin Kurban Bayramını sağlık ve esenlik içinde geçirmelerini temenni ediyorum.