Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Atilla Bulak, Kurban Bayramı nedeniyle ilçe Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından alınan kararları açıkladı.

 

Bulak, ilçede kurban kesim yerlerinin belediye mezbahası, Kadı Tarlası Semt Pazarı yanı, Kepez Dubleks Evler yanı olarak tespit edildiğini, kesim yerlerinde kasap ve din görevlilerinin yer alacağını söyledi.

 

Bulak, komisyonun büyükbaş hayvanlar için 190, küçükbaş hayvanlar için ise 60 TL Kesim ücreti alınması yönünde karar aldığını belirterek şunları söyledi.

 

Kesim yerlerinde kurbanını kendisi kesmek isteyen vatandaşlardan tesisten yararlanma ücreti olarak büyükbaş hayvan için 20 TL, küçükbaş hayvan için 10 TL ücret alınacaktır. Belirlenen kesim yerleri dışında, cadde ve sokaklarda kurban kesimine kesinlikle izin verilmeyecek, kesenler Kabahatlar Kanunu gereğince 88 TL para cezası uygulanacaktır. Kurbanlarını kendi bahçelerinde veya kapalı bir yerde kesmek isteyen vatandaşlara çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyecek tedbirleri almak ve kurban atıklarını usulüne uygun olarak toprağa gömmek kaydıyla engel olunmayacaktır”

 

Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından, ‘Kurbanlık Yakalama Timi’ oluşturulduğunu Bulak, hatırlatan kurban bayramı süresi içerisinde kaçan kurbanını yakalayamayan veya zapdedemeyen vatandaşlara yardımcı olacağını belirtti.