Türk Hava Kurumu (THK) Kdz. Ereğli Şube Başkanı Abdullah Hasçelik, şubenin her kurban bayramında olduğu gibi, bu bayramda da gönüllülük esasına ve kanuni izin gereği kurban derisi toplayacağını duyurdu.
"THK Kdz Ereğli Şube Başkanı olarak yönetim kurulu ile birlikte tüm hazırlıklarımızı tamamladık." diyen Hasçelik, konuya ilişkin açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"İlçemizdeki tüm kurum ve kuruluşların, Kdz. Ereğli, Ormanlı, Gülüç ve Kandilli Belediyeleri, Mahalle ve Köy muhtarlarımızın, Sivil Toplum Kuruluşları ile vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız vardır.


"1-2 SAAT İÇİNDE BOZULMAKTA"
THK Kdz Ereğli Şube Başkanlığımızca bu yıl kurban derileri sıcak hava nedeniyle kesimden sonra tuzlanmayan deriler, 1-2 saat içinde bozulmaktadır. Bu yüzden vatandaşlarımızdan milli servet olan kurban derilerini kesimden hemen sonra tuzlamalarını rica ediyoruz. 20 Temmuz-23 Temmuz 2021 tarihlerinde şube başkanlığımızca Kurban Bayramı'nda 9 araç ve 9 personel ile kurban derilerini toplayacaktır. Ayrıca THK merkez ofiste yönetim olarak iletişim merkezi oluşturduk. Vatandaşlar bize 0 372 316 26 70 THK şubesine ait telefon numarasından ulaşabilirler. Sabah 09.00 akşam, 19.00 arasında deri toplama faaliyeti gerçekleştirilecektir. Vatandaşlarımız makbuz mukabili derilerini THK yetkili aracına teslim edebilirler ayrıca kurban derisi toplama merkezimiz Bölücek Mahallesi 2 nolu Sanayi Caddesi Merkez Mezarlık Öğretmenevi Lojmanı deri toplama ve tuzlama merkezi olarak hazırlanmıştır. 


"TEŞEKKÜR EDİYORUZ"
THK Şube Başkanlığımıza her zaman desteklerini esirgemeyen başta Kdz. Ereğli Kaymakamımıza, Kdz. Ereğli Bölge ve Garnizon Komutanlığına, Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığına, Gülüç Belde Başkanlığına, Kandilli Belde Başkanlığına, Ormanlı Belde Başkanlığına, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ve değerli yöneticilerine, Muhtarlar Derneği Başkanlığına köy ve mahalle muhtarlıklarına, Sivil Toplum kuruluşlarının değerli Yöneticilerine ve Kdz. Ereğli halkına çok teşekkür ediyorum


"BAĞIŞLARI BEKLİYORUZ"
Vatandaşlarımızdan THK'ye kurban derisi bağışlarını bekliyoruz. Kdz Ereğli Halkımızın Kurban Bayramını kutlar, bayramın hayırlara vesile olmasını diler, şimdiden kurban derisi bağışlarınız için teşekkür ediyor ve kurbanınızı Allah kabul etsin"