Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, KCK'ya yönelik operasyonlarda gözaltına alınan ve tutuklanan KESK üyelerine destek verdi
Sendikalar, demokrasinin olmazsa olmazıdır diyen Furat'ın açıklaması şöyle:
AKP, kendisinin dizayn ettiği yargı ile demokratik siyaset alanını yok etmektedir. Türkiye'nin her yerinde aynı anda gerçekleştirilen bu operasyonların darbe dönemlerinden bir farkı yoktur. KESK'e yönelik gözaltı furyası, örgütlü yapıların, adı konmamış bir sıkıyönetim düzenine tabi tutulduğunu bir kez daha göstermektedir. Demokratik alanda kamu emekçilerinin haklarını savunan, eğitim sistemindeki çarpık uygulamalara itiraz eden KESK'e yönelik bu operasyon, AKP'nin demokratik alanı kriminalize etme çabasının da bir sonucudur. Önüne çıkan her muhalifi hapse tıkan, hapishanelerde de ilkel uygulamalar neticesinde hüküm bile giymemiş insanların hayatını kaybetmesine neden olan bu politikalar, Türkiye'yi her geçen gün biraz daha fazla teksesliliğe ve karanlığa boğmaktadır. AKP hükümeti bilmelidir ki bu operasyon toplumsal barış zeminini de onarılmaz bir biçimde tahrip etmektedir.
Sendikaların elinde top-tüfek değil, örgütlü güç bulunduğunu ifade eden Furat, ''Sendikalar kendi üyelerinin sorunlarını dile getirmenin dışında aynı zamanda ülkenin sorunları ve problemlerine duyarlı olmak zorundadırlar. Bu, onların varlık nedenidir. 10 yıldır, AKP iktidarının baskıcı politikalarıyla, sindirilmiş politikalarıyla, korku toplumu yaratan uygulamalarıyla bugüne kadar geldik. KESK gibi duyarlı sendikayı hedefine alması, bu anlayışa göre çok normal. CHP olarak bu haklı, meşru mücadelesinde KESK'in yanındayız' dedi.