Zonguldak KESK Şubeler Platformu adına sendika binasında konuşma yapan Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Sevim Adıgüzel, tutuklu bulunan 9 kadının serbest bırakılmasını isteyerek, tutuklamalara tepki gösterdi.
Adıgüzel, 13 Şubat 2012 günü tamamı KESK ve bağılı sendikaların kadın sekreterleri, kadın eğitimcileri ve kadın komisyonu üyeleri olan 15 kadın şafak vakti yapılan bir operasyonla gözaltına alındı. Dokuzu nöbetçi mahkemece tutuklandı. Şuan Sincan Kadın Kapalı Cezaevindedir. Tutuklanmalarından itibaren geçen sekiz ayın ardından 4 Ekim günü görülecek davalarının ilk duruşmasına çıkacaklar. Bu tutuklamalar, emek, barış, demokrasi, sendikal hak ve özgürlükler, kadın mücadelesi veren kadınların baskıyla zorla sindirilmeye çalışıldığı sendikal hak ve özgürlükler kapsamında yaptığımız faaliyetlerimizin eylem ve etkinliklerimizin sorgulama konusu haline getirildiğini görüyoruz. Tutuklanan arkadaşlarımızın yaptığı faaliyetler değil, sendikal haklar kapsamında yaptığımız faaliyetlerin sorgulanmasının asıl suç olduğu açıkça ortadadır.
KESK yöneticisi ve üyesi arkadaşlarımızı demir kapılar ardında tutmaya devam etmekle suç işliyorsunuz. Bu durum isyanımızı daha da büyütüyor. Erkek adalet değil gerçek adalet sağlanıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz dedi.