Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Çaycuma'da da sokağa çıkarak, TBMM Genel Kurulu'nda oylanan 2013 yılı bütçesini protesto etti.  'Halk için bütçe, Sermayeye değil halka bütçe' sloganlarının atıldığı eyleme vatandaşlar da destek verdi.

Çaycuma Öğretmenevi önünde yapılan eylemde KESK Çaycuma Bileşenleri adına konuşan SES Zonguldak Şubesi Örgütlenme Sekreteri Cemil Satılmış, Mecliste görüşülen bütçenin emekçinin, halkın bütçesi olmadığını belirtti. Cemil Satılmış; "Bizler, savaşın, rantın, dinselleştirme projelerinin maliyetlerini ödemeyi reddediyor, dayatılmaya çalışılan bu bütçeyi kabul etmiyoruz. Bu gün mecliste oylanan; Bu bütçede grevli toplu sözleşme mücadelesi yürüten kamu emekçileri yine yok. Bu bütçede 739 TL'ye mahkûm edilen milyonlarca asgari ücretli yine yok. Bu bütçede kıdem tazminatı gasp edilmek istenen işçiler yine yok. Bu bütçede gübre parası bulamayan çiftçiler, köylüler yine yok. Bu bütçede vergi yükü altında ezilen küçük esnaf yine yok. Kısacası bu bütçede insanca bir yaşam sürdürmek isteyenler yine yok. Yine sermayeye teşvik, rantiyecilere kıyak var. Asgari ücretten vergi kesintisi var. Tüm kamu hizmetlerinin tamamen paralı hale getirilmesi var. Eğitime ve sağlığa değil silahlanmaya ayrılan payın artırılması var.
10 Yıllık AKP iktidarı döneminde; 1 kg ekmeğin fiyatı1 TL'den 3,4 TL'ye; 1 kg etin fiyatı 8 TL'den 35 TL'ye; 1 litre çiğ sütün fiyatı 0,18 TL'den 0,90 TL'ye,  1 litre benzinin fiyatı 1,66 TL'den 4,60 TL'ye, 1 metreküp doğalgazın fiyatı 0,39 TL'den 1,06 TL'ye yükselmiştir.
Sadece bu veriler bile göstermektedir ki, halkın temel tüketim maddelerine yapılan zam miktarı yüzde 200 ile 500 arasındadır.
 Kaynakları halkın cebinden toplayan, halka değil, savaşa, gericiliğe, rant çevrelerine dağıtan bütçeye artık yeter! Ücret hakkımızı, sosyal güvenlik hakkımızı, kıdem tazminatımızı, bugüne kadar yoğun mücadeleler ile kazandığımız haklarımızı lağveden bu soygun, her yıl olduğu gibi yine bu yıl da aynı anlayışla karşımıza çıkartılıyor.
AKP hükümeti tercihini bir kez daha sermaye sınıfından yana kullanmış olup sistemin krizinin faturasını bir kez daha emekçilerin ve yoksul halk kesimlerine ödetmek istemektedir.
Bizler bu bütçeyi kabul etmiyoruz, 2013 bütçesi derhal geri çekilmedir" dedi.