KESK Şubeler Platformu adına basın açıklaması yapan Birleşik Taşımacılık Sendikası Genel Başkanı Yavuz Demirkol, 2012 öncelikli toplu sözleşme taleplerini açıklayarak, mücadelelerinin devam edeceğini söyledi.
Basın açıklamasına, Birleşik Taşımacılık Sendikası Genel Başkanı Yavuz Demirkol, BES MYK üyesi Musa Sever, ESM MYK üyesi İrfan Tuncer, Tarım Orkam-Sen MYK üyesi Şükrü Korkmaz, SES MYK üyesi Hasan Kaldık ve şube başkanları katıldı.
Zonguldak Madenci Anıt'ı önünde KESK Şubeler Platformu adına basın açıklaması yapan Birleşik Taşımacılık Sendikası Genel Başkanı Yavuz Demirkol, grevli toplu sözleşme hakkı için mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Demirkol, Kamu emekçilerinin grev ve toplu sözleşme hakkı önünde hiçbir yasal engel yoktur. Toplu sözleşme ve grev hakkına ilişkin hükümler çerçevesinde, uluslararası sözleşmelere uygun yasal düzenleme anayasal bir zorunluluktur. Yıllardır mücadelesini verdiğimiz gibi kamu emekçilerinin grev ve toplu sözleşme hakkını kullanmasının önünde yasal bir engel yoktur. Bu hakkı kullanmak için kamu emekçilerinin değil, bu hakkın kullanılmasının önünde engel olanların hukuksal dayanağa ihtiyacı vardır. Sürekli olarak 'ileri demokrasiden' dem vuranların, demokrasinin vazgeçilmez kurumları olan sendikalara, grev ve toplu sözleşme hakkına yönelik tutumları hukuki değil, siyasidir. Sermayeden yana tercihlerinin sonucudur. Yıllar önce fiili meşru mücadelemizle sendikalarımızı kurduk. Anayasa ve yasalara aykırı olarak kamu emekçilerinin sendika kurma hakkı olmadığını savunanlara karşı, sendika kurmamıza nasıl engel olamadılarsa, grevli toplu sözleşme hakkımızı kullanmamıza da engel olamayacaklardır. Bu hakların kullanılmasına engel olanlara karşı KESK'in görev bilinciyle hareket edeceğinden kimsenin kuşkusu olmasın dedi.