Kdz. Ereğli AKP İlçe Başkanı Erol Şahin, TTK Armutçuk müessesi ile ilgili olarak CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı’nın açıklamalarını talihsiz buldu.

Şahin, “Panoların kasıtlı olarak yakılması söz konusu değildir ve bu iddia kastı aşan bir iddiadır. Hangi kurum veya kişi bunu yapacak zihniyete sahip olabilir” diyerek Balcı’nın önceden teknik bilgi alması gerektiğini belirtti.

Açıklamayı talihsiz olarak değerlendiren Şahin, konu ile ilgili şunları kaydetti:

“Geçtiğimiz günlerde TTK Armutçuk müessesi ile ilgili olarak CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Sayın Yaşar Balcı’nın yaptığı talihsiz açıklamalar nedeni ile açıklama yapma gereği hasıl olmuştur.

 

Geçmişte TTK‘yı kapatıp yerine somon balığı çiftliği yapılmasını, tüm çalışanların maaşları evden ödenmesi halinde kurumun daha karlı olacağını söyleyenler hatta son günlerde gündemde olan Armutçuk’un kurtuluşu için sıkma kömür tesisi ve termik santral tesisi yapımını teklif eden zamanın belediye başkanı Halil posbıyık bakanları Zeki Çakan, Veysel Atasoy ve yöre milletvekillerinin olduğu karanlık dönemleri sonunda AK Parti iktidarı ile ocaklara gereken önem verilmiş büyük yatırım ve 5000 civarında personel alımı yapılmıştır. Hatta sayın başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan bizzat ocağa inerek ocaklara işçi alınması sözünü vermiş ve bu sözü tutmuştur.

 

Maden kanununda yapılan düzenlemelerle kaçak ocaklar rödevanslı yasal sahalar haline getirilmiş ve binlerce insan istihdam edilmiştir. Şu çok iyi bilinmelidir ki AK Parti iktidarda olduğu sürece hiç kimse ocakların kapatılmasını ağzına bile alamayacaktır.

 

2009 ve 2010 yıllarında kuruma fiili olarak 58577873,34 TL yatırım yapılmıştır ve bu yatırımdan gereken payı Armutçuk almıştır. Bu durumda bu kurumu kaybetme durumu nasıl söz konusudur. Ayrıca kurumda yapılan atamalarda herhangi bir tarafgirlik de söz konusu değildir. 2009 yılında Baki Ay’ın müessese Müdür Yardımcısı olması nedeni ile boşalan İşletme Müdürlüğü’ne Mehmet Karabacak atanmıştır. Sağlık nedenleri ile Mehmet Karabacak’ın ayrılması sonucu 14.05.2010 tarihinde Ahmet Kırnapçı bu göreve atanmıştır. Kurum içindeki atamalara herhangi bir şekilde müdahalemiz de söz konusu değildir.

 

Yanan panolardan 220 numaralı pano 2005 yılında 2 yıl üretim yapılmadan bekletildikten sonra üretime alınmış ve 3 yıl faaliyet yapıldıktan sonra ramazan bayramının 1.günü yanma sonucu kapatılmıştır ve tekrar açılacaktır. 311 numaralı pano ise 12 yıldır üretimde olup kömür rezervi bitmek üzere olan panodur.  219, 315,216 numaralı panolar ise daha önceden yanmış olan ve tekrar açılmışlardır, teknik olarak açılıp kapatılarak üretim yapılmaktadır. Yanan pano sayısı gördüğünüz gibi 7 değil 5 adettir.

 

Panoların kasıtlı olarak yakılması söz konusu değildir ve bu iddia kastı aşan bir iddiadır. Hangi kurum veya kişi bunu yapacak zihniyete sahip olabilir. Konu tamamen teknik bir konu olup, bu söylem kanıtı gerektirmektedir ve keşke Sayın Balcı önceden teknik bilgi almış olsaydı.

 

İlçemizde siyaset yapmanın başka yolları vardır ille de konuşmak isteniyorsa. TTK Armutçuk Müessesesi ile gerçek ve kanıtlı bir bilgiye sahipseniz bunun için gereğinin yapılmasına her zaman varız, ancak siyaset yapma uğruna bir kurum ve çalışanlarının töhmet altına alınmasına izin verilemez.”