Eylül ayının ilk haftasında 'Keşkek'teki Tehlike' başlığıyla köy meydanında ortasından kırılan elektrik direğinin faciaya davetiye çıkardığını yayımlamıştık. Haberimizin üzerinden geçen 3 haftalık süre zarfından hiçbir yetkilinin Keşkek'e gelerek direği değiştirmediğini belirten Köy Muhtarı Enver Yavuz, kırık direğin en kısa sürede yetkililer tarafından değiştirilmesini istiyor.
'Keşkek'teki Tehlike' başlıklı haberimizi siz okuyucularımıza tekrar sunuyoruz:
Kdz. Ereğli'ye bağlı Keşkek Köyü'nde ortasından kırılan elektrik direği faciaya davetiye çıkarıyor. Yaklaşık 1 yıldır kırık halde duran direk her an yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Köy Muhtarı Enver Yavuz ile köy sakinleri direğin tamamen yıkılarak can yanmasından korktuklarını belirttiler.
Keşkek Köyü Muhtarı Enver Yavuz, konu ile ilgili Bedaş yetkililerini arayıp bilgi verdiğini ama yaklaşık 1 yıldır hiçbir yetkilinin gelip faciaya neden olabilecek direk ile ilgilenmediklerini ifade ederek, Köyümüzün merkezinde fırtınadan olsa gerek ortasından kırılan bu elektrik direği faciaya neden olabilir.
Kırık direğin yol kenarında olması bizleri korkutuyor.
Her an kırılıp can yakabilir. Bu yoldan sürekli araçlar ve insanlar geçiyor.
Yetkili birimleri arayıp bilgi verdiğimiz halde ilgilenen olmadı. Köyümüz Ereğli'ye 13 km uzaklıkta ama devletimizin hizmetlerinden faydalanamıyoruz. Biz üvey evlat mıyız? Bedaş yetkililerinden kimsenin canı yanmadan yardım bekliyoruz dedi.