KESK’e bağlı sendikaların başkan ve Üyeleri’nin “ Güvenceli iş ve ücret güvencesi talebi ile Salı günü başlattıkları günü başlattıkları eylem devam ediyor. İsmet İnönü parkında buluşan KESK e bağlı sendika üyeleri buradan çeşitli sloganlar eşliğinde şehir merkezinde yürüyüş yaparak yine toplandıkları yere geldiler.

Burada konuşma yapan Kesk dönem sözcüsü İsmail yıldız “ Gezi parkı direnişi halkı kul olarak gören, marjinal , çapulcu olarak nitelendirecek kadar pervasızlaşan, gaz bombaları dumanı, sisi ile perdelemeye çalıştığı emek ve demokrasi düşmanlığını tüm çıplaklığı ile ortaya sermiştir. Sokak sokak, mahalle mahalle tüm ülkeye yayılan direniş Sadece Gezi parkı değil, bütün ülkeyi sermayenin talanına açan, yıllardır emek ve demokrasi düşmanlığının bayraktarlığını yapanlara karşı halkın yükselen tepkisinin iradesidir.” Dedi.

Her türlü baskıya rağmen sesini yükseltmeye ve kamu emekçilerinin vicdanının sesi olma kararlığından ödün vermeyeceklerini belirten Yıldız, “ KESK olarak iş güvencesinden asla taviz vermeyeceğimizi, sendikal hak ve özgürlüklerimizin daha da daraltılmasına izin vermeyeceğimizi defalarca ifade ettik.
Kamu emekçileri iş güvencesi başta olmak üzere, kazanılmış haklarına nasıl sahip çıkıyorsa, halkımızla birlikte yaşam alanlarımıza da aynı kararlılıkla sahip çıkmayı sürdürecektir. Siyasi iktidarı kamu emekçilerinin ve halkın geniş kesimlerinin taleplerine kulak vermeye çağırıyoruz “ dedi