KEYDER 1. kuruluş yıldönümünü kutladı

 

 

Karadeniz Ereğli Eğitim Yöneticileri Derneği (KEYDER) 1. Kuruluş yıldönümünü kutladı. Eğitim Kurumları idarecileri yıldönümü dolayısıyla pasta kesti.

Ereğli’de faaliyet gösteren eğitim kurumu yöneticilerinin kurduğu KEYDER; 1. Kuruluş yıldönümünü Ereğli Öğretmenevi’nde düzenlenen sade bir törenle kutladı. 

Özel ve Kamu eğitim kurumları yöneticileri kuruluş yıldönümü dolayısıyla hazırlanan ‘KEYDER 1 Yaşında’ yazan, üzerinde tek mum bulunan pastayı kesti.

KEYDER Başkanı Hüseyin Atıf Budak, törende yaptığı konuşmada KEYDER’in şu anda 41 üyesi bulunduğunu, katılımların hızla devam edeceğini düşündüğünü söyledi.

Dernek bünyesinde yöneticilerin idarecilik konusunda tecrübelerini paylaşacağına, bunun da çok yararlı olacağına inandığını belirten Budak şunları söyledi:
“Ülkemizin kalkınmasında, ilerlemesinde ve çağdaş medeniyetler içerisinde yer almasında en önemli göstergelerden biri de eğitimdir. Ereğli’nin eğitim sorunlarından başlayarak ülke eğitimine katkı sağlamak ve sorunlara bir nebze de olsa çözüm bulmak için yola çıktık. Yola çıkarken yegane amacımız eğitimin içinde yer alan ve eğitime yön veren eğitim yöneticilerinin sorunları başta olmak üzere bizi biz bilir sorunumuzu yine biz çözeriz anlayışıyla yola çıktık.

Çağdaş demokratik, sivil toplumun etkili olduğu ortamlarda yeni görüşlerin karşılıklı hoşgörünün her zaman ilerlemeye katkı sağlayacağı aşikardır. 21. Yüzyıl silahların savaşların değil eğitim ordularının geleceğe yön vereceği yüzyıl olmalıdır. Bizlerde ülkemizin en büyük avantajı olan genç nüfusunu eğitmek için bir araya geldik. Eğitimi kısa vadelerde düşünülecek bir iş değil, tam aksine daha programlı ve ne istediğini bilen yöneticilerle idare edildiğinde sorunlar ve eksikler giderilecek, istediğimiz eğitim düzeyine ulaşılacaktır. İşte bu da bizler gibi eğitim yöneticilerinin yapacağı fedakar çalışmalar sayesinde olacaktır.

Bu ülkenin refahı ve mutluluğu, ekonomik kültürel, sosyal faktörlerin yanında ülke halkının sürekli ve nitelikli eğitim almasına bağlıdır. Küreselleşen dünyada eğitim sadece bilgiyi üretme ve kullanma alanlarını aşmış, bundan yararlanma şekilleri de değişmiştir.

Eğitim yöneticileri olarak ülke sorunlarına çözüm üretmek üzere bu yola çıktıklarını belirten Budak “Bu yolda bir kartopu yumağı gibi giderek büyüyor ve güçleniyoruz. Bu gücümüzü ülkemizin eğitim sorunlarının çözülmesinde harcayacağız” dedi.

Budak şöyle devam etti:
“Bilindiği gibi ülkemiz genelinde eğitim çalışanları bağlı bulundukları sendikaların genel merkezlerinin aldıkları kararlar doğrultusunda onurlu bir şekilde hak arama mücadelelerini sürdürmektedir. Ancak eğitim kademeleri üst yöneticileri demokratik bir şekilde onurlu mücadelelerini sürdüren eğitim çalışanlarının bağlı bulundukları sendikalar arasında adil davranmamakta, bazı sendikaların genel merkezlerinin almış oldukları kararlara uyan sendika üyelerinin isimlerini isterken, bazı sendikaların aldıkları kararlara uyanlar için hiçbir işlem yapmamaktadır. Bu durum okul idarecilerinin okullarında sağladıkları huzurlu ortamları bozduğu gibi, iş barışını da zedelemektedir. Karadeniz Ereğli Eğitim Yöneticileri Derneği, eğitime hiçbir katkı sağlamayacak ve iş barışını bozacak, idareciler ile öğretmenler arasındaki güven ortamını da zedeleyecek adil olmayan bu tür işlemlerden kaçınılması gerektiği düşüncesindedir. İlgililerden bundan sonraki süreçte adil davranmalarını bekliyoruz.”

Kuruluş yıldönümü etkinliğine, ilçede faaliyet gösteren eğitim kurumlarının dernek üyesi idarecileri katıldı.