Kdz.Ereğli Eğitim Yöneticileri Derneği (KEYDER) yaptığı yazılı açıklamada öğretmen evi ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini, konunun kamuoyu huzurunda bu şekilde tartışılmasından rahatsız olduklarını söyledi. Öğretmenevinin idareci atamasının yapıldığı günden bugüne kadar  kurum müdürünün ve müdür yardımcısının özverili çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Derneğin Yönetim Kurulu yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

BELEDİYENİN BASIN ÜZERİNDEN HABER KONUSU YAPMASI ÜZÜCÜ

Bu bağlamda kurum idarecileri öğretmenevinin biran önce hizmete açılması için Kdz.Ereğli'de faaliyette bulunan kamu kurum ve kuruluşlarını, sivil toplum örgütlerini,odaları ve iş adamlarını  ziyaret etmişler onların desteklerini istemişlerdir. Ziyaretler sonucunda ondan fazla kurum, sivil toplum örgütü, oda ve işadamından destek sağlanmıştır. Bu konuda en duyarlı olması gereken belediyemizin öğretmenevini basın üzerinden haber konusu yapması üzücü olduğu kadar,  üzerinde durulması gereken bir husustur.  

BU AÇIKLAMALAR MANİDARDIR

Öğretmenevi örnek bir dayanışma modeli oluşturularak hizmete açılması planlanırken basında hiçbir şey yapılmamış havası verilerek yer alması da üzerinde düşünülmesi gereken bir durumdur. Öğretmenler gününün yaklaştığı bir zamanda yapılan bu açıklamalar da manidardır. İlçemiz için önemli olan öğretmenevinin bir an önce hizmet vermeye başlamış olmasıdır.