Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu, yaptığı yazılı açıklama ile gazeteci Uğur Mumcu ve Emniyet müdürü Gaffar Okkan’ı andı.

Yapılan yazılı açıklamada şöyle:

 

DEMOKRASİ ŞEHİDİ MUMCU’YU SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUZ

24 Ocak 1993'de katledilen Uğur Mumcu suikastı, faili meçhul cinayetler arasındaki yerini hala koruyor.

Demokrasi ve insan hakları savunucusu olarak ilkelerinden hiç ödün vermeyen Demokrasi Şehidi Uğur Mumcu, yıllarını gerçekleri ortaya çıkarmaya adamış, bu uğurda birçok olayın üzerine korkusuzca giderek belgelerle kamuoyuna sunmuştu. Atatürkçüydü, Cumhuriyetçiydi, karanlık güçlerin üstüne gözünü kırpmadan giderdi. Türk Ulusunun insan onuruna yakışır bir dünyada yaşaması amacıyla, kişiliğinden ödün vermeden mücadele eden, ilerici, yurtsever, demokrat, aydın ve yürekli gazeteci-yazar, demokrasi şehidimiz Uğur Mumcu'yu saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

GAFFAR OKKAN’I RAHMETLE ANIYORUZ

Görev yaptığı her yerde mücadele vererek, mesleği ve devleti adına ciddi kazanımlar elde eden Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, 24 Ocak 2001’de pusu kurularak uğradığı silahlı saldırı sonucu 5 korumasıyla birlikte şehit edildi.

Değerli emniyet mensubu Ali Gaffar OKKAN ve beraberinde şehit olan arkadaşları ile ülkemizin birlik ve bütünlüğü için şehit ve gazi olanları saygıyla anıyoruz.