Zonguldak'ta basın dünyasına emek veren eskiler ile yeniler bir araya geldi. Türkü gecesinde dayanışma kültürünü ortaya koyan gazeteciler, bir arada olmanın gerekliliğini vurguladılar.

Sürekli Basın Kartı Sahibi Bedri Erel'e meslek büyüğü olarak plaketi verilen gecede, genç kuşakların yayın yönetmenlerine haberlerinin oto sansürü takılmasından duydukları rahatsızlıkları sesli olarak ifade etmeleri büyük alkış aldı.

 

Karaelmas Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen kaynaşma ve dayanışma gecesi Alaborina'da yapılıdı.  Yemeğe dernek üyelerinin yanı sıra,  basın camiasına uzun yıllar hizmet eden mesleki büyükler ve genç kuşak gazeteciler katıldı. Yerel ve yaygın basın temsilcilerinin buluştuğu yemeğe haziran ayı içinde albümü çıkacak olan Türk Halk Müziği sanatçısı İrfan Kılıç'ın türküleri renk kattı.

SONBAHARDA İKİNCİSİ
Gecenin anlamıyla ilgili bir konuşma yapan Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Öksüz "Çok özel ve çok güzel bir görev yapıyoruz. Evet önemli zorlukları var. Ancak bizler bu zorlukların altından kalkacak yetenekte insanlarız. Yaptığımız işin ne kadar güzel ve saygın bir meslek olduğunu bilerek ve bu mesleğin etik kurallarına elimizden geldiğinde uymaya çalışarak devam ettirmeliyiz. Elbette eksiklikler, hatalar, yanlışlar olacak. Ben de yapıyorum. Hepimiz yapabiliyoruz. Farklı düşünelim, farklı şeyler yazalım, gelişmeleri ve sorunları farklı yorumlayalım. Ama ne yaparsak yapalım birbirimize saygı duyalım. Kamuoyunun gazetecilerden, kent adına, kalkınma adına, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın zenginleştirilmesi adına çok önemli ve haklı beklentileri var. İşimiz bunları yapmayı gerektiriyor. İyi ki varsınız, iyi ki geldiniz, iyi ki gazeteciyiz" sözleriyle konuştu.
Atilla Öksüz sonbahar aylarında yapmayı düşündükleri gecede de, Zonguldak dışındakileri Zonguldak'ta buluşturacaklarını belirtti. Öksüz katılımcı gazetecilerin yanı sıra türküleriyle güzel bir gece yaşatan sanatçı İrfan Yalçın ve saz ekibine, gecenin gerçekleşmesinde önemli katkılarından dolayı menajeri Bulut İşçi'ye, Alaborina Restaurant'ın sahipleri Ali Özçep ve Murat Uzun'a, İşletme Müdürü Ahmet Kaptan'a da ayrıca teşekkür etti.

EREL'e PLAKET
KGD Başkanı Öksüz daha önce yapılan ödül törenine katılamayan Zonguldak'ın en eski gazetecilerinden Bedri Erel'i plaketini almak üzere sahneye davet etti. Erel gecede yaptığı konuşmada KGD yönetimini ve üyelerini kutlayarak basın emekçilerinin bir arada olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Karaelmas Gazeteciler Derneği'nin kuruluş hikayesini yakından takip ettiğini belirten Erel geçen altı yılın ardından kuruluşta belirtilen amaçların inançla devam ettiğini görmekten  dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Gazetecilik mesleğine uzun yıllar emeği geçenlere verilen onur plaketini Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak Temsilcisi Osman sav'ın elinden alan Erel duygusal anlar yaşadı. Sav, gecede yaptığı konuşmada mesleğin duayenleriyle genç nesil gazetecilerin bir arada olmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, mesleğin duayenlerinden öğrenilecek çok şeyler olduğunu, bu yönde çaba gösterilmesini istedi.

DUAYENLER VE GENÇLER SÖZ ALDI
Gecede 18 ekim 2008'de yapılan ödül töreninde onur ödül verilen mesleki büyüklerden yemeğe katılanların yanı sıra, geceye katılan konuk gazetecilere ve genç gazetecilere söz hakkı verildi.
KGD Başkanı Atilla Öksüz Muzaffer Akgün ve Suat Eser'in çok ciddi ameliyatlar geçirdiklerini belirterek, geceye katılanlar adına geçmiş olsun dileklerini iletti.
Bedri Erel'in ardından, Eyüp Bektaş, Harun Ersoy, Cevdet Akgün, Cahit Akman, Şevket Salcı, Akay Turhan, Turhan Oral, Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanı Yasin Ören söz aldılar. KGD Başkan Yardımcısı Harun Ersoy'un önerisi üzerine gecede genç gazeteciler de söz alarak görüş ve düşüncelerini dile getirdiler. Gürkay Gündoğan konuşmasında, gençlerin ortak beklentilerini dile getireceğini belirterek başladığı konuşmasında genel yayın yönetmenlerinden kendilerine yardımcı olma-larını bekledikleri, haberlerinin değerlendirilme-sinin kendilerini daha fazla bu mesleğe bağlayacağını belirtti. Ayşe İslamoğlu, Seda Fidan'da gecede yaptıkları konuşmalarla mesleki büyüklere ve gazete patronlarına güzel mesajlar verdiler. Seda Fidan sendikalaşma konusunda önemli bir çağrıda bulunarak büyüklerinden ve arkadaşlarından destek istedi.

İRFAN KILIÇ'TAN TÜRKÜ ŞOV
Konuşmaların ardından İrfan Kılıç ve saz ekibi bir birinden güzel türkülerle geceyi daha da renklendirdiler. Haziran ayında çıkacak albümünden kendi bestelediği parçaları okuyan Kılıç istekleri de okudu. Gazeteciler bazı türkülere eşlik ederken genç gazeteciler oyun havasıyla sahnede kurtlarını döktü. Geceye katılanlardan alkış alan Kılıç, gördüğü ilgi ve destek karşısında teşekkür etti. Gecede KGD Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tığ ile derneğin sekreteri ve vokalist Merve Özmen şiirleriyle renk kattılar. Merve Özmen, anneler günü nedeniyle kendine ait şiiri okurken salondakileri duygulandırdı. Zirve Gazetesi'nden Sonay Baltacıoğlu'da gecede okuduğu türkü ile alkış alan isimlerden biri oldu. Gece geç saatlere kadar devam eden buluşmanın ardından katılımcılar KGD yönetimine teşekkür etti.