Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Devrek Bölge Haber Gazetesi'ne yapılan saldırıyı kınayarak 'endişeliyiz' dedi.
Geçmişte yapılan saldırıya bir yenisinin eklendiğini belirten Yönetim Kurulu gazetenin hizmet aracının arka camının kırıldığını ifade ederek, yapılan saldırıyı kınadıklarını vurguladı.
Zonguldak KGD'nin yaptığı kınama açıklaması şu şekilde:
"Devrek Bölge Haber Gazetesi'ne yönelik geçen 1.5 aylık zaman zarfı içinde iki saldırı meydana geldi.
Daha önce meydana gelen saldırıda Dr. Veysel Atasoy Caddesi üzerinde bulunan Bölge Haber Gazetesi'nin matbaasının camları kırılmış ve idari makamlar saldırıyla ilgili çalışma başlatmıştı.
Geçtiğimiz Pazartesi günü gerçekleştirilen benzer bir saldırıda ise yine aynı yerde bulunan gazetenin hizmet aracının arka camı kırıldı.Ne yazık ki iki saldırı sonrasında da saldırganlar bulunamadı.Bu durumun kamu görevi yapan biz gazetecilerin görevlerini yapmalarını engellemeye yönelik olduğunu düşünüyor ve yetkilileri göreve çağırıyoruz.
Saldırıların Gazetenin Yazı İşleri Müdürü İbrahim Tığ'ın kaleme aldığı yazıların ardından gerçekleşmesi nedeniyle üçüncü bir saldırı yapılmasından endişeliyiz.
Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu olarak Bölge Haber Gazetesi'ne yapılan bu saldırıları kınıyor, yetkili makamlarca sorumluların bir an önce bulunmasını istiyoruz."